Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehof spelar sin sista match med restriktioner i dag när cupfinalen mot Lugi går hemma i Partille arena. På måndag blir det möte om hur publiken ska lockas tillbaka. Bild: Daniel Claeson
Sävehof spelar sin sista match med restriktioner i dag när cupfinalen mot Lugi går hemma i Partille arena. På måndag blir det möte om hur publiken ska lockas tillbaka. Bild: Daniel Claeson

Sävehof spelar cupfinal – några dagar för tidig

I dag ska Sävehof spela hem cupguldet på hemmaplan i Partille Arena. Bara några dagar innan publikrestriktionerna tas bort.
– Vi har knappt hunnit tänka på det, säger Erik Carlsson, publikansvarig.

LÄS MER: Allums handlare om de slopade restriktionerna: ”Vi vill inte ha trängsel”

För några dagar sedan vann Sävehofs herrar den första finalmatchen på bortaplan i Lund mot Lugi med 37-30. Förutsättningarna inför hemmamatchen i eftermiddag är alltså mycket goda för att Sävehof ska springa hem guldet.

Matchen blir också den sista med de restriktioner som funnits på grund av covid 19 vilket innebär att det krävs covidpass för att komma in och att Sävehof kommer att ha öppet två eller tre sektioner om 500 personer vardera. På onsdag den 9 februari tas allt detta bort.

– Vi har hört nyheterna och är såklart glada för att det blir så, men vi har faktiskt inte hunnit sätta oss ner och prata om det i och med cupfinalen. Det blir möte om det på måndag, säger Erik Carlsson, publik- och evenemangsansvarig på Sävehof.

LÄS MER: Glädje över hävda restriktioner – nu planeras för studenten

Folk borde vara sugna

Det har varit lite kämp för klubben att följa restriktionerna men i det stora hela har det gått bra. Med en del förflyttningar av personal så har det mesta löst sig smidigt.

– Alla hjälptes åt, alla ställde upp och publiken har varit glada för att få komma och titta på handboll. De har visat stor förståelse, säger han.

Efter mötet på måndag så är det dags att plocka bort alla skyltar om covidbevis och Erik Carlsson lovar att Sävehof ska göra sitt yttersta för att locka tillbaka publiken till arenan.

– Jag hörde Abbe (ordförande Stefan Albrechtsson) säga igår att med tanke på hur bra det går för våra elitlag och att landslaget vann EM-guld så borde folk vara sugna på att komma ut och se idrott på plats igen. Det känns skönt att det är över, säger Erik Carlsson.

LÄS MER: John Scott’s jublar åt slopade restriktioner: ”Nu blir det kosläpp”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.