Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sävehof snickrar på – för idrott på lika villkor

För en månad sedan sorterade Sävehofspelare gamla men fräscha skor och öste ner dem i plastsäckar.
Nu är man på plats på Angeredsgymnasiet för att med hammare, skruvdragare och vattenpass bygga fack där de ska stå, så att alla har tillgång till sjysta dojor under idrottslektionerna.
– Att slänga skor i en säck är en sak, men att få följa upp det och göra något med det blir mer konkret. Det känns tydligt att de kommer användas till något bra, säger Simon Möller.

I slutet av mars var Partille Tidning på plats i ett av Sävehofs förrådsutrymmen i Partille arena. Då gick klubbens spelare igenom de skor som av någon anledning blivit över under de senaste säsonger, trots att de hade mycket kvar att ge.

Den gången blev det 64 par dojor i bra skick och antagligen har det blivit ännu några fler, då handbollsklubbens fans också har fått lämna in skor.

Tanken är att de skorna ska skänkas till Angeredsgymnasiet. Det hela ska fungera ungefär som låneskor i en bowlinghall.

Skorna ska få ett nytt hem

Men fram tills nu har de karakteristiska facken till skorna saknats. Under torsdagen satte man dock i gång med byggandet i ett förrådsutrymme i gymnasiets idrottshall.

På plats fanns byggelever från Partille gymnasium, en hård men rättvis projektledare från Skanska, några flitiga elever från Angeredsgymnasiet samt Sävehofspelarna Thea Blomst, Laura Jensen, Simon Möller och Marcus Lennernäs. Den norska bjässen Vetle Eck Aga fanns också han på plats, men en handskada gjorde att han i stället för att snickra valde att spela lite enhandsbasket med några elever från Angered.

De övriga svingade hammare, skruvade med skruvdragare och hanterade vattenpass.

Vem är händigast?

– Laura, lätt, säger Simon Möller och Marcus Lennernäs i kör och fortsätter:

– Tätt följt av Thea då. Vi killar har mest koll på att allt är rakt med vattenpasset.

Kläder nästa steg i processen

Samtliga är överens att det är kul att bryta av lite från normaltillvaron som mest handlar om att spela handboll.

– Att slänga skor i en säck är en sak, men att få följa upp det och göra något med det blir mer konkret. Det känns tydligt att de kommer användas till något bra, säger Simon Möller.

– Det är också kul och givande att träffa några av de ungdomar som ska använda skorna. Det blir på riktigt då, säger Laura Jensen.

Sävehofs danska mittnia avslöjar också att man fått blodad tand efter sorteringen av skorna.

– Vi tänkte fortsätta genom att kolla om vi har schyssta träningskläder som vi egentligen inte behöver utan kan skänka vidare. De flesta har ju en del hemma som inte används också, säger Laura Jensen.

LÄS OCKSÅ: Efter ”#viställerupp-brödet” – nu lanserar Partillebageriet en smaskigare produkt

LÄS OCKSÅ: Sävehof lanserar bröd – med klassiska partillebagarna

LÄS OCKSÅ: Sävehof mötte gymnasieelever – i skräpduell: ”Det är kul”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.