Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Wennergren med sin dotter Rosa Wennergren som inte kunde gå till skolan idag då det har brunnit i hennes klassrum. Bild: Daniel Claeson
Anna Wennergren med sin dotter Rosa Wennergren som inte kunde gå till skolan idag då det har brunnit i hennes klassrum. Bild: Daniel Claeson

Rosa i årskurs två fick inte gå till skolan idag

Tidigt under onsdagsmorgonen fick föräldrar till barn i årskurs F-3 på Furulundsskolan information om att skolan brunnit och att barnen fick stanna hemma. Rosa Wennergren går i årskurs två och är ett av barnen som drabbats.
– Rosa blev såklart jätteledsen, de hade en specialdag med en konstnär i dag som fick ställas in, säger mamma Anna Wennergren.

Familjen har två barn som går på Furulundsskolan som alltså brandhärjats under natten till idag. Tidigt på morgonen fick föräldrar via Unikum veta att barnen i förskoleklass och upp till årskurs tre inte kunde gå till skolan. Rosa Wennergren var besviken när mamman berättade att hon fick stanna hemma idag. Deras specialdag med en konstnär fick ställas in. I stället har dottern fått städa sitt rum på morgonen och ska under dagen göra en matteläxa som de har sedan tidigare.

– Men hon var inte så nöjd med det, säger mamma Anna Wennergren.

LÄS MER: Krav på kamerabevakning efter klotter och förstörelse

Rosa och mamman besökte skolan under morgonen för att se förödelsen.

– Det är jättetråkigt att inte gå i skolan, säger Rosa Wennergren.

Enligt informationen från skolan hade klassrum för lågstadiet brandhärjats eller rökskadats av branden i natt och det gick inte att bedriva undervisning där.

– Man hoppas det är en olycka, men man tänker ändå att det kanske kan vara en anlagd brand, säger Anna Wennergren oroligt.

LÄS MER: Vandalisering på Furulunds skola – för 100 000 kronor

Stök och ungdomshäng kring centrum

Enligt henne har det varit en del stök kring skolan och Furulunds centrum på senare tid, vilket Partille Tidning också rapporterat om under veckan.

Hon har ännu en dotter som går på mellanstadiet på skolan och där har undervisning kunnat bedrivas som vanligt. Anna är mammaledig och har kunnat stanna hemma med sin dotter Rosa i dag. Hon har ännu en dotter som går i högstadiet som märkt av att det är stökigt kring centrum på senare tid.

– När vi varit nere och ska handla på torget så har det varit ungdomshäng och oroligt kring torget. Så har det varit i ett par år nu, säger Anna Wennergren.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.