Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pressbild/Trafik Göteborg
Bild: Pressbild/Trafik Göteborg

Risk för långa köer – E20-påfart vid Ånäsmotet stängs av

Räkna med köer i flera månader.
Det skriver Trafik Göteborg angående att E20-påfarten vid Ånäsmotet i riktning mot Stockholm stängs av till den 22 december 2023.

Påfarten stängs eftersom bullerskyddet mellan just Ånäsmotet och Munkebäcksmotet ska byggas om sedan Trafikverket höjt kraven. Arbetet inleds den 1 februari.

I ett pressutskick skriver Trafik Göteborg att alla trafikslag påverkas.

”Biltrafiken leds om via Byfogdegatan, von Utfallsgatan och Munkebäcksmotet. Bilister får räkna med köer, då det blir en lång omväg och ökad trafik på mindre gator”, står det bland annat att läsa.

Busslinjerna 513 och 515 kommer att köra andra vägar och hållplatsen Gustavsplatsen dras in helt och hållet. Som resenär uppmanas man att hålla koll på sin resa i appen Västtrafik To Go.

Cyklister leds om

Samtidigt stängs också gång- och cykelbanan i det berörda området utmed E20, vilket medför att cykeltrafiken leds om via Härlanda.

Det här är Trafik Göteborg

Trafik Göteborg är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Trafikverket och Västtrafik och som har i uppdrag att hjälpa trafikanterna i Göteborgsregionen att kunna planera sina resor på bästa möjliga sätt.

Källa: Trafik Göteborg.

LÄS OCKSÅ: Havererad lastbil på E20 i Partille

LÄS OCKSÅ: P3 Guld tar en central plats i Partille

LÄS OCKSÅ: Körde vansinnesfärd genom Partille – voltade i rondell

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.