Restriktioner i utlandet kan ställa till det för Partille arena

Beskedet om att man snart kan släppa in så mycket publik som man har kapacitet till kom som en stor lättnad för de ansvariga på Partille arena. Men så länge det finns restriktioner i andra länder kan det bli tufft att locka internationella akter.
– De vill ju gärna klämma in andra stopp än Sverige på sina turnéer, säger Håkan Axlid på Partille Arena.

ANNONS

Som både bokningsansvarig och produktionsansvarig på Partille arena blev Håkan Axlid lättad när regeringen meddelade att deltagartaken för konserter och andra evenemang upphör att gälla den 29 september.

– Man gick ju till jobbet med lite lättare steg, säger han.

Pandemin har inneburit stora utmaningar för Partille arena, som normalt sett tar 5 518 stående, eller 4 800 sittande vid konserter.

– Precis som så många andra så har verksamheten mer eller mindre stått still, framförallt när de införde begränsningen på åtta personer. Innan dess kunde vi göra gig för 50 pers. Det har sin tjusning, även fast det inte riktigt är det vi ska syssla med i huvudsak.

Partille arena påverkas av smittspridningen i Europa

Evenemangsschemat är redan sedan innan mer eller mindre fullbokat även över 2022 och även fast man spikat en del bokningar är många fortfarande preliminära.

Håkan Axlid hoppas nu att flera länder får ner smittspridningen, så att även de kan släppa på sina restriktioner. Detta tror han skulle öka möjligheten för dem att spika sina bokningar.

– När de gäller internationella artister hänger det ju mycket på hur det ser ut i övriga länder i Europa. De vill ju gärna klämma in andra stopp än Sverige på sina turnéer.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS