Regnet satte käppar i hjulen – för höstmarknaden

Höstmarknaden på Sävedalens köpgata gjorde i helgen en efterlängtad återkomst efter sitt pandemiuppehåll. Regn och rusk satte dock stopp för det verkliga marknadsmyset, åtminstone under tillställningens andra dag.
– Det har gått att genomföra, men vädrets makter har inte varit med oss, säger Anna Olsson, som ställt upp ett litet stånd utanför Ulliz zoo.

ANNONS

Den populära höstmarknaden på Sävedalens köpgata i Partille var en av många fina traditioner som fick stryka på foten under pandemin.

I samband med att man släppte restriktionerna stod det dock klart att marknaden skulle gå att genomföra i år. Näringsidkarna och butiksägarna var lyckliga och ställde ut sina stånd precis som vanligt, men i år bjöds man på bittert motstånd då vädergudarna hade lite för mycket att säga till om.

LÄS MER:Tunga maskiner jobbar hela natten till måndag

När Partille Tidning besökte marknadens under söndagen var det inte mycket till liv och rörelse, även fast man kunde göra sådant som man vill göra när man är på en marknad. En skjuts med häst och vagn kostade 20 kronor och doften av brända mandlar var lika underbar som vanligt.

ANNONS

Många butiksinnehavare ställde ut stånd utanför sina verksamheter, för att sälja grejer av traditionell loppiskaraktär.

Höstmarknaden var efterlängtad

En av dem var Therese Halldin som jobbar på Sävedalens Färg & Tapeter.

– Vi och många andra har sett fram emot det här, eftersom det ställdes in förra året på grund av pandemin.

LÄS MER:Höstmarknaden i Sävedalen är tillbaka

Hon berättar att det var många tappra Partillebor som trotsade vädret under lördagen, men att det under söndagen varit relativt få på besök.

– De kom hit trots vädret och det var kul. I dag är det sämre, men det är kul att marknaden är i gång igen.

Snett över gatan ligger Ulliz Zoo och i deras stånd står Anna Olsson. Hon håller med om att det var bättre tryck under lördagen.

– Det har gått att genomföra, men vädrets makter har inte varit med oss. De som letat sig hit har dock haft modet uppe och vi är tappra vi med. I går körde vi en grej med kloklippning på hundar och det lockade en del folk.

Fiskdammen stort dragplåster – en av dagarna

Följde man de klapprande hästhovarna hamnade man till slut hos Lions Clubs stora tält, där företag skänkt prylar som herrarna sålde för välgörande ändamål. För barnen hade man också ställt upp en fiskedam som under söndagen var glesbesökt. Annat var det under lördagen, berättar Hans Nielsen.

– Det har gått väldigt bra trots vädret. I går var det kö till fiskdammen, trots ihållande regn. Det var så mycket folk där ett tag så vi nästan inte hann med.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS