Vaccin mot covid-19. Arkivbild.
Vaccin mot covid-19. Arkivbild. Bild: Sanna Tedeborg

Regionen satsar på vaccinationsdag den 2 oktober: ”Enklare att vaccinera sig”

På lördag den 2 oktober kommer du kunna spontanvaccinera dig på flera olika platser i regionen. Då arrangerar nämligen Västra Götalandsregionen en ”stor vaccinationsdag”. Drop-in kommer att erbjudas på tre olika vaccinationscentraler i Partille.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

LÄS MER:Coronafallen minskar i Västra Götaland – första gången på tio veckor

Totalt är det 117 vaccinatörer runt om i Västra Götalandsregionen som erbjuder drop-in-vaccination på lördagen den 2 oktober. Samtliga vaccinationsställen har öppet 10-14, men vissa har också förlängda öppettider.

– Nu när samhället öppnar upp och vi återgår till ett mer normalt vardagsliv har vi allt att vinna på att så många som möjligt är fullvaccinerade, säger Västra Götalandsregionens Kristine Rygge i ett pressmeddelande.

Vaccinationcentralerna med drop-in

Den 2 oktober kan du vaccinera dig på någon av dessa centraler i Partille. På samtliga är det drop-in mellan klockan 10.00-14.00 som gäller och det är kostnadsfritt.

• IDoc vaccination Partille Arena, Gamla Kronvägen 2, Partille

• Kronans Apotek Medicheck, Partille Port, Gamla Kronvägen 31, Partille

• Sävedalens vårdcentral, Göteborgsvägen 74, Sävedalen

Syftet är att få fler att vaccinera sig. Regionen vill också göra det lättare för de över 16 år att ta den första dosen. Men på centralerna kan man även ta dos två. Då måste det dock ha gått fyra veckor emellan.

– Genom att erbjuda vaccination på en lördag och på många ställen samtidigt, vill vi göra det ännu enklare att vaccinera sig. Det behövs inte heller någon tidsbokning eftersom vaccinatörerna har drop-in, säger vaccinationssamordnaren Kristine Rygge.

Kristine Rygge är vaccinationssamordnare i Västra Götaland.
Kristine Rygge är vaccinationssamordnare i Västra Götaland. Bild: Mia Höglund

”Bästa skyddet mot att bli allvarligt sjuk i covid -19”

Det vaccin som kommer att finnas på vaccinationscentralerna är Pfizers eller Modernas. Dock är det oklart vilket som kommer finnas på vilken central i Partille.

LÄS MER:Vändningen: Göteborgsvarvet ordnar nytt lopp i november

Men om man inte vill vaccinera sig i Partille, finns det mer information om de andra vaccinationsställena i regionen på 1177.se. Och på lördag den 2 oktober kommer det också finnas spontanarrangemang på West Pride där man kan vaccinera sig.

– Det är fantastiskt roligt att vi kan samla vaccinatörer på så många platser. Jag hoppas verkligen att många vill passa på att ta sin första dos under dagen. Vaccinet är fortfarande det bästa skydd vi har mot att bli allvarligt sjuk i covid -19, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge, i samma pressmeddelande

Efter den 11 oktober kommer regionen minska vaccinationstakten, alltså allt färre kommer att erbjuda vaccin och det kan bli svårare att hitta en tid.

LÄS MER:Västra Götalandsregionen skickar vaccinations-sms för att nå fler invånare

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille-Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS