Busshållplatserna är nästan klara, men innan allt är klappat och klart blir det lite jobbigare att ta sig fram på sträckan.
Busshållplatserna är nästan klara, men innan allt är klappat och klart blir det lite jobbigare att ta sig fram på sträckan. Bild: Alfred Dikalow

Refugbygge ställer till det i trafiken i Öjersjö

I veckan lägger kommunen sista handen vid de busshållplatser som byggs i närheten av Öjersjö Brunns skola. Det innebär att farthinder och refuger ska byggas upp, något som gör att framkomligheten på sträckan påverkas under två dagar.
– Flaggvakter kommer vara på plats och dirigera trafiken, berättar Bojan Delipara, projektledare på Partille kommun.

ANNONS

Mellan den gigantiska byggarbetsplats som så småningom ska bli nya Gökegård och Öjersjö Brunns skola har man under en tid byggt nya busshållplatser.

Under tisdagen och onsdagen ska kommunen med hjälp av externa entreprenörer färdigställa busshållplatserna, men för att allt ska fungera räcker det inte med att ställa ut busskurer utan man måste också anlägga farthinder och refuger.

Framkomligheten påverkas

Detta ställer av förklarliga skäl till det lite om man som trafikant vill köra på Nya Öjersjövägen.

För att minska trafikpåverkan har kommunen beslutat att förlägga de mest komplicerade arbetsmoment till kvällstid.

– De arbetsmoment som kräver mer utrymme kommer utföras på kvällstid från klockan 19 då endast ett körfält kommer hållas öppet, detta för att minska påverkan på passerande trafik, förklarar Bojan Delipara, projektledare på Partille kommun.

Flaggvakt dirigerar trafiken

I samband med att man stänger av körfält kommer personal finnas på plats för att dirigera trafiken kring arbetsplatsen.

– Flaggvakter kommer vara på plats och dirigera trafiken förbi arbetet som görs på kvällstid. Arbetsområdet kommer att märkas ut med varningsskyltar.

Det arbete som påverkar trafiken kommer utföras tisdag den 5 april och onsdag den 6 april mellan klockan 19 och klockan 24.

LÄS MER:Byggstart för nya bostadsrätter i Öjersjö

LÄS MER:Tjuvar sågade sig in och stal för tiotusentals kronor – i Öjersjö

LÄS MER:Så blir de nya bostäderna i Ramselyckan i Öjersjö

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS