Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Räddningstjänsten larmad till brand på skoltoalett

Räddningstjänsten larmades om en brand inne på en skola under tisdagseftermiddagen.
Enligt initiala uppgifter ska det brunnit inne på Partille gymnasium, men senare visade det sig att det hade brunnit på Stadsparksskolan.

Larmet inkom klockan 13.43 på tisdagen, och en enhet från räddningstjänsten skickades ut till skolorna på Gamla Kronvägen.

– Det ska vara en brand i en papperskorg på en toalett, säger Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör, på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Hur mycket det ska ha brunnit finns det ingen information om i nuläget. Men räddningstjänsten var klara på platsen strax efter klockan 14.00.

– Vi är på väg hemåt nu.

Enligt räddningstjänstens första uppgifter ska det ha brunnit på Partille gymnasium, men senare visade det sig att det brann inne på Stadsparksskolan. Byggnaderna ligger i samma länga.

LÄS MER: Trots testkaoset – 22 486 nya fall i Västra Götaland

LÄS MER: Polis larmades om skrikande man

Polispatrull skickades till skolan

Rektorn på Stadsparksskolan, Erica Gustavsson, bekräftade att det hade brunnit, men kunde inte kommentera exakt vad som har hänt.

Även en polispatrull larmades till skolan.

– Vi får höra vad det är som har hänt där, om någon har tänt på eller ifall det är någon som har slängt något av oaktsamhet. Vi får se vad det landar i. Vi kommer eventuellt höra vittnen också, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen kommer att upprätta en anmälan.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.