Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Räddningsledaren: ”Taket rasar in och det brinner under”

Branden på Domarevägen rasar fortfarande under tisdagsmorgonen. Två lägenhetshus har evakuerats och vinden är helt nedbrunnen.
– Taket rasar in och det brinner under, säger Per-Anders Lindfeldt, räddningsledare på plats.

Sedan klockan 01.30 under natten till tisdagen brinner det för fullt i ett lägenhetshus på Domarevägen i Björndammen. Boende i huset har evakuerats.

Polisen utreder händelsen som mordbrand och delar av huset är helt förstörda.

– Vi valde att låta vinden brinna ner och det är en insats som pågår fortfarande. Det måste ske övervakat, taket rasar in och det brinner under, säger Per-Anders Lindfeldt, räddningsledare på plats.

Kranbil ska lyfta bort taket

Det som är kvar av taket ska nu lyftas bort.

– Snart kommer en kranbil och då ska vi lyfta taket, säger räddningsledaren på plats under tisdagsmorgonen.

Men han konstaterar ändå:

– Det har under omständigheterna gått bra.

Även polisen är på plats under tisdagen och utreder händelsen som mordbrand.

– Vi kommer så småningom genomföra en teknisk undersökning på plats men jag har ingen prognos på när det kan ske. Initialt handlar vårt arbete om att bistå räddningstjänsten i deras arbete, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Det finns ingen misstänkt gärningsperson.

– Inte i nuläget, vi samlar in uppgifter inom ramen för utredningsarbetet.

Partillebo: ”Inga lediga lägenheter”

De evakuerade har hänvisats till Björndammens skola. På plats vid det brandhärjade huset står Rickard Stadler, förvaltningschef på Partillebo, tillsammans med sina kollegor.

– Vi är här för att hjälpa de hyresgäster som drabbas. Många har gått hem till grannar men några är på uppsamlingsplatsen i Björndammens skola, säger han.

Rickard Stadler är förvaltningschef på bostadsbolaget Partillebo. På tisdagsmorgonen fanns han på plats i Björndammen för att få en lägesbild. Bild: Pressbild
Rickard Stadler är förvaltningschef på bostadsbolaget Partillebo. På tisdagsmorgonen fanns han på plats i Björndammen för att få en lägesbild. Bild: Pressbild

De jobbar för att hitta lägenheter till de drabbade.

– Vi har inga lediga lägenheter men det jobbas just nu på att hitta alternativa boenden till dom som drabbats hårdast, säger Rickard Stadler.

LÄS OCKSÅ: Medis vaknade av röken – flydde hemmet

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.