Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Ahlm ska sluta i Sävehof som ungdomsansvarig.  Bild: Samarth Katiyar
Marie Ahlm ska sluta i Sävehof som ungdomsansvarig. Bild: Samarth Katiyar

Profilen slutar efter 15 år: ”Vill jobba på mina villkor”

Marie Ahlm har jobbat heltid i IK Sävehof sedan 2007 med barn- och ungdomsverksamhet. Nu meddelar hon att nästkommande året blir hennes sista i föreningen.
– Jag tänker lämna över rollen men kommer inte släppa det helt, säger hon.

Marie Ahlm har jobbat i IK Sävehof sedan 2000-talet och finns med på Partille Tidnings lista över de 50 mäktigaste personerna i Partille. Först som tränare och därefter som ungdomsansvarig. Under sina år har hon fått erfara mycket och det som sticker ut är när klubben åker till Lundaspelen varje år.

– Att se alla trivas när vi åker ner i tio till tolv bussar, det värmer, berättar hon.

Under sina år som ungdomsansvarig har hon ständigt jobbat med olika policyer för att skapa en bra sammanhållning mellan ungdomarna. En av dem är att alla som anmäler sig till turneringen ska åka och bo tillsammans.

– Föräldrar får givetvis hänga med men de ska bo separat för att ungdomar ska lära känna varandra, säger hon.

Krävande jobb

I grund och botten är Marie Ahlm utbildad till fritidsledare men har tidigare jobbat på Volvo. Men kärleken till handbollen och ett brinnande intresse för att jobba med människor fick henne att tacka ja till jobbet som ungdomsansvarig.

– Jag känner att man gör en samhällsinsats, att vi får många barn i rörelse och inspirerar många till att göra något bra. Det är ett utmanande jobb, säger hon.

Samtidigt som jobbet är utmanade och inspirerande berättar hon att det tar på krafterna.

– Man har så många bollar i luften, man känner sig ensam när man jobbar med barn för det är mycket som ska roddas, säger Marie Ahlm.

Kunde inte slappna av

Som en följd av den höga arbetsbelastningen blev Marie Ahlm sjukskriven under hösten. Hon fick hjärnblödning och led av utmattning. Det var också i samband med sjukskrivningen som hon bestämde sig för att säga upp från sin roll.

– Ibland blir det mycket att göra, man är påkopplad 24 timmar. Antingen är det domare som inte kommer till matcherna, folk som inte hittar dit eller nycklarna som inte fungerar, säger hon.

Jobbet blir inte heller lättare när nyfikna föräldrar ringer henne för att diskutera policyer som klubben har. Även om det inte händer ofta. Men om ett år säger hon att hon ska sluta och lämna över tronen till någon annan som är lika kapabel.

– Men jag kommer inte släppa det helt, jag kommer jobba mer på mina egna villkor, säger Marie Ahlm.

LÄS OCKSÅ: Sävehofprofilen om framtida karriären – som expert

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 41-50

LÄS OCKSÅ: Nina Koppang, 19, drabbades av blodproppar i lungorna

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.