Porthälla scoutkår köpte stekhäll för vinstpengar

En sprillans ny utomhushäll satte fyr på 60-årsjubileet hos Porthälla scoutkår. Det efterlängtade inköpet förverkligades tack vare en gåva från Årets Partillebo.

ANNONS

Rami Bladlav utsågs till årets Partillebo i höstas av Partille Tidning och fick i samband med vinsten möjlighet att skänka en gåva till valfri förening i kommunen. Valet landade på Porthälla scoutkår – en glad överraskning för föreningen som dessutom firar 60 år i år.

– Rami och jag är kollegor och vi båda var nominerade till Årets Partillebo. Vi skojade om att han norpade vinsten, men så valde han att skänka pengar till vår förening. Det var superfint, säger Lina Marmin, styrelseordförande och aktiv i scoutkåren sedan barnsben.

Att ta emot gåvor hör inte till vanligheterna för en scoutförening.

Efterlängtat inköp

– Vi trycker till exempel inte upp några kläder med företagsnamn eller så, som man gör i idrottsföreningar som bygger på sponsorer på ett annat sätt. Det känns väldigt roligt att vi blir uppmärksammade på detta sättet, säger Lina Marmin.

För vinstpengarna kunde scoutkåren äntligen inköpa en ny och större utomhushäll – som redan kommit väl till användning.

– Vi har länge velat ha en lite större panna som går på gas. Vi såg vår chans nu när vi fick ett litet bidrag. Vi har velat ha det i många år, så det känns fantastiskt kul!

Under Kristi himmelfärdshelgen invigdes pannan på scoutkårens 60-årsjubileum. Något som blev lite av en succé, berättar Lina Marmin.

– Barnen tycker den är jättefräck. De vill gärna vara med och laga mat och då är det kul att ha lite olika verktyg till det. Så vi har bara fått positiv respons.

Vänner för livet

Pannan har visat sig vara användbar både till brödbak och hamburgare.

– Man kan laga i stort sett allt på den. Vi bakade bröd på den en gång och de gick åt som smör i solsken! Det är bara fantasin som sätter gränser.

Idag har föreningen runt 140 medlemmar – och antalet tickar stadigt uppåt berättar Lina Marmin. Intresset för scouterna har växt, inte minst under pandemin.

– Scouterna passar de flesta och många träffar vänner för livet. Man lär sig att göra saker tillsammans. Det är en viktig byggsten i scouterna, både att samarbeta och lära sig genom att testa själv.

LÄS MER:Rami Bladlav är Årets Partillebo 2021

LÄS MER:Maria Kaij Helgesen går vidare – efter decennier i Partilles skolor

LÄS MER:Partilles bästa lunchrestauranger – PT listar recensionerna med högst betyg

ANNONS