Polisjakt i Partille – polishund simmade efter misstänkt tjuv i Säveån

Två män tog sig på fredagen in på en kommunal anläggning och stal en mc. Men tjuvarna upptäcktes och jagades senare av en polishund genom Partille.
– En av männen dök upp barfota i en villaträdgård och sa sig vara vilse, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradePartille|

Händelsen utspelades vid 05-tiden. I en lastbil parkerad på Brodalsvägen vaknade en chaufför av att personens hund började skälla.

– Därefter såg chauffören att de två männen hade tagit sig in genom ett staket till anläggningen, från vilken man sedan drog ut en mc genom staketet, säger Jens Andersson vid polisen.

Enligt polisen försvann en av männen därefter på motorcykeln och den andre ska ha gått därifrån.

– Vi skickade flera patruller varav en med hund, som också fick upp spår efter männen flera gånger, säger polisens presstalesperson.

Blöt man i trädgård

Under polisinsatsen fick polisen flera samtal som kunde kopplas till händelsen. En inringare ska ha mött en blöt man i sin villaträdgård och som uppgav sig vara vilse. Ett annat samtal till polisen handlade om blöta fotspår på en altan.

– Vår hund fick upp spår gång på gång men tappade det också till och från. Men den hoppade i ån vid ett tillfälle för att jaga efter männen, säger polisens Jens Andersson.

Till slut tappade polishunden dock spåret för gott och insatsen fick avslutas vid 06-tiden på fredagsmorgonen.

– En anmälan om stöld är upprättad. Motorcykeln i fråga påträffades under arbetet och kunde återlämnas, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

LÄS MER:Ny Håkan Bråkan-film spelas in i Partille

LÄS MER:Krypterad telefon avslöjade knarkaffär i Sävedalen

LÄS MER:Flera såg en varg spatsera runt på vägen i Björnekullarna

ANNONS