Polisinsats vid Allum – inbrott i flertalet bilar

Någon eller några personer gjorde inbrott i och orsakade skador på flera bilar vid Allum. En person observerade händelsen och ringde polisen. Tidigare pågick en polisinsats där och det cirkulerade även en helikopter i området som letade efter potentiella gärningspersoner.

ANNONS
|

Det var klockan 16.02 som polisen larmades om händelsen.

– Någon eller några personer har gjort inbrott i bilar på Allum. Flera bilar har fått skador, sade Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson på polisen, och fortsatte:

– Det var en anmälare som stod och bevakade personerna.

LÄS MER:Tjuv försökte montera ner tv – mitt på blanka dagen

Helikopter deltog i insatsen

Tidigare pågick en polisinsats och enligt uppgifter var det även en helikopter som cirkulerade i området. Senare bekräftade polisen att den hade varit med i insatsen.

– Man söker gärningsmannen eller gärningsmännen kring den här platsen. Sedan försöker man identifiera målsägare, sade Hans-Jörgen Ostler.

LÄS MER:Kontokort stals vid inbrott i bil

Gärningsmännen sprang från platsen

Exakt hur många bilar och hur omfattande skadorna är, är oklart i nuläget. Händelsen ska ha ägt rum i Allumgaraget, mitt emot kyrkan.

ANNONS

– Enligt vittnesuppgifter som vi får till oss har man slagit sönder rutor med en kofot. Enligt uppgifter ska även gärningspersonen eller personerna sprungit från platsen upp för en trappa sedan tappade man bort dem, sade Hans-Jörgen Ostler vid 16.30-tiden.

Vad gör ni på plats just nu?

– Polisen på plats fokuserar på hitta personen eller personerna. Man kommer naturligtvis att kolla på skadorna och göra en brottsplatsundersökning.

Vid klockan 17.30 meddelande polisen att insatsen var avslutad. Ingen greps för något brott. Men polisen har upprättat en anmälan.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS