Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens uppmaning i snöovädret: ”Förnuft bör råda”

Ett snöoväder har dragit in över Göteborgsområdet under söndagen och natten mot måndag. Polisens uppmaning till trafikanterna:
– Att inte ge sig ut i det här vädret med sommardäck. Det är inte lag på det men förnuft bör ju råda, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Den första snön har kommit till Göteborgsområdet. Under söndagen och natten till måndagen har det ett snöat längs stora delar av västkusten och det ställer till det i ordentligt trafiken på sina håll.

Men tidigt under måndagsmorgonen har det ännu varit få trafikolyckor som kommit in till polisen.

– Det har varit mycket snö och det har varit dålig väglag på vissa sträckor. Det har varit varierande väglag särskilt norröver. Men jag har inte haft särskilt många trafikolyckor i Göteborgsområdet under morgonen, säger Anna Göransson.

"Förnuft bör råda”

Anna Göransson vill trots allt påminna alla trafikanter att ta särskilt hänsyn till vädret och väglaget under måndagen.

– Min uppmaning är att inte ge sig ut i det här vädret med sommardäck. Det är inte lag på det men förnuft bör ju råda. Har man inte vinterdäck ska man låta bilen stå, säger hon.

För de som ändå sätter sig i bilen är det viktigt att tänka på hur man kör.

– Även om man har vinterdäck ska man anpassa hastigheten och hålla avståndet. Väglaget kan variera stora mellan olika sträckor, säger Anna Göransson.

Packa varma kläder

Om olyckan ändå är framme:

– Kör man av vägen ska man slå på varningsblinkers, säger Anna Göransson.

Hon föreslår också att man har med sig varma kläder.

– Ta det försiktigt som med trafikant och ta ner hastigheten om en olycka inträffar. Och tänk på, som vanligt, att blåljuspersonal behöver kunna ta sig fram, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.