Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen varnar för sms-bedrägerier i julklappshandeln

Inköpet av julklappar är i full gång och många har paket som ska hämtas ut på postombud. Nu varnar polisen för att bedragare utnyttjar situationen – med luriga sms.

På fredagsförmiddagen gick polisen ut med en varning om bedrägerier i julhandeln. Under dagen ska flera samtal inkommit till polisens kontaktcenter i region Väst gällande falska sms om paketförsändelser.

”Nu när det börjar närma sig jul och många beställer varor via internet så ökar också försöken till bedrägerier”, skriver polisen på sin hemsida.

Meddelandena innehåller ofta information som att ett paket är fast i tullen, eller att paketet är förlorat. Därefter uppmanas mottagaren att följa en länk, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen uppmanar nu allmänheten att inte klicka på länkarna då det kan leda till att du på olika sätt utsätts för bedrägeri.

Det finns ett enkelt sätt att syna bluffen – kolla stavningen, uppmanar polisen.

”Var också noggrann med att kolla stavningen i sms:et, många försök till bedrägerier har dålig stavning eller saknar bokstäverna "Å" "Ä" och "Ö".

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.