Furulunds äldreboende.
Äldreboendet Trädgården i Furulunds äldreboende hade en nattlig inkräktare. Men polisen har inga spår och lägger ner ärendet. Bild: Shamiram Demir

Polisen lägger ner anmälan om intrång på äldreboende

Mitt i natten för två veckor sedan hörde personal på äldreboendet Trädgården i Furulund dörrlarmet och upptäckte en nattlig inkräktare. Personen försvann snabbt från platsen. Nu lägger polisen ner ärendet om olaga intrång eftersom de saknar spår efter inkräktaren.

ANNONS

I polisrapporten som kommit in till kommunen står att en person varit olovligen i ett utrymme utan att ha behörighet att vistas där. Personal på äldreboendet Trädgården larmade polis och väktare då de upptäckte en person som vistades på äldreboendet mitt i natten för ett par veckor sedan. Men ingen person kunder gripas och polisen saknar spår eller uppslag efter gärningsmannen. Enhetschefen på boendet, Per Sjöhav, kommenterade då händelsen såhär för tidningen.

– Det är klart att det är olyckligt framförallt för våra boende och för deras anhöriga men även för våran personal.

LÄS MER:Partille vill se över vaccinkrav inom vården

Ett dörrlarm gick igång inne på boendet och när anställda sprang till det tomma rummet såg de på avstånd en person lämna byggnaden. Personen som hade befunnit sig på boendet hann ta sig därifrån innan väktare och polis kunde komma till boendet.

Polisrapport: ”Det är uppenbart att brottet inte går att utreda”

LÄS MER:En gåta hur obehörig tog sig in på äldreboende i Furulund

I polisens rapport står att ingen förundersökning inleds eftersom det är ”uppenbart att brottet inte går att utreda”. Det saknas helt enkelt spår efter den misstänkte.

Partille Tidning har tidigare rapporterat om att äldreboendet Trädgården med 14 platser ska stängas ner redan till nyår. Sju äldre är bosatta på boendet men kommer alla få plats på annat håll. Orsaken till att politikerna beslutat stänga boendet är bland annat för att lokalerna inte är anpassade för den typen av verksamhet. Besökare till dagcentralen kommer rakt in i boendet genom den gemensamma entrén.

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS