Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Polis avslöjade narkotikahandel vid Partille station

En man och en kvinna fångade polisens uppmärksamhet vid Partille station förra våren. Vid en kontroll hittades en våg och en stor mängd narkotika i deras väskor och underkläder.
Nu döms båda till fängelse för narkotikabrott.

Det var i samband med ett annat ärende vid Partille station som en polispatrull lade märke till två personer som anlände till platsen, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern.

De betedde sig lite avvikande så poliserna valde att kontrollera dem. Båda två ställer sig då frågande till varför de ska kontrolleras och när ena polismannen sedan söker efter ett ID-kort i kvinnans väska upptäcks en påse med vitt pulver.

När kvinnan tillfrågas om vad det är i påsen svarar hon direkt kokain. Hon erkänner sen att hon har mer undangömt i behån och tar fram åtta påsar till.

Totalt rör det sig om närmare 21 gram och i väskan hittar poliserna även en våg.

Bär på stor mängd narkotika

När mannen sedan kontrolleras och tillfrågas om även han har något olagligt på sig svarar han då ”ja, i väskan”. Han erkänner lite senare att han även har något i fickan som han påstår ska vara narkotika. Poliserna hittar sedan flera påsar med vitt pulver och vita klumpar.

Kvinnan och mannen får sedan följa med in för en kroppsvisitation på polisstationen. Väl där hittas ytterligare narkotika innanför mannens kalsonger undanstoppat i ett cigarettpaket.

Totalt hittas 271 gram narkotika på mannen, vilket senare konstateras handla om både amfetamin och kokain.

En husrannsakan genomfördes sedan hemma hos båda två utan att några ytterligare fynd av narkotika kunde hittas. Däremot beslagtogs flera mobiltelefoner, där alla som kom från kvinnan visade sig vara tomma men mannens innehöll flera meddelanden som gav antydningar om narkotikaförsäljning.

Förhördes av polis

Både kvinnan och mannen togs in till förhör, där kvinnan valde att ge få kommentarer på vad som hänt. Mannen förnekade brott.

Polisen: Kan du berätta om gårdagen?

– Jag var bara ute en sväng liksom, skulle till Partille, hade ingen aning mer än att jag skulle till stationen. Mer än så vet jag inte. Tog en sväng, tjötade lite, det var det. Innan det var jag en sväng på stan, gick i lite affärer, vanlig dag liksom.

Polisen: Vad menar du med att du inte visste mer än att du skulle till stationen, visste du inte vad du skulle göra vid stationen?

– Nej, ingen aning. Jag följde bara med dit liksom, jag hade ingen aning om vad som skulle hända eller ske.

Polisen: Känner du denna tjej du gick med?

– Nej det gör jag inte. Vi träffades random ute bara. Så det är knappt någon gemenskap där liksom.

Polisen: När träffade du henne första dagen?

– När kan det varit, två veckor sedan kanske.

Polisen: Så en tjej som du säger att du bara träffat två gånger, vars telefonnummer du har haft i din telefon, träffar du helt random i Partille och du följer med henne till Partille station för att göra något som hon inte säger vad det är och du vet inte ens vad hon heter?

– Jag hängde bara med, vi skulle bara ta en cigg och tjöta liksom, jag visste inte vad vi skulle göra. Jag hängde bara med som sällskap.

Polisen: Berätta för mig vart på dig som polisen anträffade denna narkotikan.

– I väskan hittade de den ena och den andra på mig, vid pungen, under bältet.

Polisen: Är det inte lite konstigt att du går runt med misstänkt narkotika vid pungen utan att veta om det?

– Nä, faktiskt inte. Jag tycker inte det är konstigt. Man tar på sig byxor och de kollar man ju inte igenom. Jag tycker inte det är konstigt, jag vet inte hur jag ska förklara mig mer.

Polisen: Varför bar du med dig en våg?

– Jag brukar ha det, jag portionerar min mat, jag tränar en del och då behöver man en våg för att kunna få i min rätt mängd protein.

Polisen: Så du träffar alltså NN, som du knappt känner och vet inte hennes namn, helt slumpmässigt. Ni går tillsammans till stationen i Partille och du vet inte vad ni ska göra där. Väl där så grips du med misstänkt narkotika i din väska och vid pungen och du vet inte vart det kommer från? Låter inte allt det lite konstigt?

– Faktiskt inte.

Båda två åtalas senare för narkotikabrott. Under huvudförhandlingen erkänner senare kvinnan innehavet men nekar till att hon ska ha sålt narkotikan vidare.

Tingsrätten menar däremot att den större mängd narkotika hon haft på sig snarare talar med ”betydande styrka” för att hon åtminstone delvis menat att sälja narkotikan. Att hon även haft en våg med sig i väskan talar för samma slutsats.

Tingsrätten dömer därför kvinnan för narkotikabrott, och med hänsyn till mängden narkotika hon hade på sig bestäms påföljden till fängelse i sex månader.

”Detaljfattiga och vaga förklaringar”

Även mannen erkänner till slut att han haft amfetamin på sig men nekar till att han haft kännedom om kokainet. Det anser däremot tingsrätten är felaktigt då både förpackningssättet av kokainet och innehållet i mannens mobiltelefon talar för att han kände till vad det rörde sig om för typ av narkotika.

De skriver också i domen att hans förklaringar om vad som hänt är både detaljfattiga och vaga.

Mobilen och även mängden narkotika han haft på sig, 271 gram, talar för att han haft för avsikt att sälja det vidare. Mannen döms därför för narkotikabrott till fängelse i ett år och tre månader.

LÄS OCKSÅ: Drogpåverkad man hade laddat vapen och skyddsväst i Partille

LÄS OCKSÅ: Sävedalsbo gömde knark – i kalsonger och kinderägg

LÄS OCKSÅ: Machetemannen blev villkorligt frigiven – begick brott igen

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.