Pernilla en av 28 konstnärer när Konstrikets konstrunda återkommer

I månader har hon planerat, valt målningar och blivit nervös. Till helgen är det dags för Pernilla Deurell och 27 andra Partillekonstnärer att möta publiken då den populära konstrundan Konstriket är tillbaka.

ANNONS
|

I en hörna i lägenheten i Oxled har Pernilla Deurell jobbat och jobbat med att bli klar med allt inför helgen då hon och tre konstnärsvänner tillsammans ställer ut på Folkets hus i Sävedalen under Konstrikets konstrunda. Hon är nervös, det erkänner hon, men när hon börjar prata om det så känner hon sig ändå ganska säker på att hon är klar, att hon valt rätt målningar och att hon ser fram emot att låta verken möta sina betraktare.

– Det är ju egentligen det det i slutändan handlar om. Jag målar för att berätta en historia som inte kan berättas med ord och nu ska bilderna få ses av andra ögon. Mötena och samtalen om hur andra uppfattar det jag gjort är alltid spännande, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Jonas hittade skrivbubblan i Villa Martinson

På fredag åker hon ner till Folkets hus för att hänga sina verk tillsammans med de andra tre och sedan är det bara att vänta till lördag klockan 11 då Konstrikets konstrunda öppnar. Först klockan 17 på söndag är allt över och då tror Pernilla Deurell att hon kommer att känna en viss tomhet.

28 konstnärer öppnar sina ateljéer

– Ja, jag har ju jobbat med detta ända sedan i vintras så det är klart att det kommer bli tomt. Men det är bara att dra igång nästa projekt, säger hon och menar att just konstrundan är en fantastisk möjlighet för både konstnärer och besökare att få uppleva konst komprimerat under en helg.

LÄS MER:Fritt fram för 80-plussare att boka en tredje vaccindos

– Det blir lite som en konstfestival, säger Pernilla Deurell.

Konstriket ställdes in 2020 på grund av pandemin och sedan dess har önskemålen om dess återkomst varit många. Under två dagar, 2-3 oktober får allmänheten möjlighet att besöka konstnärer i deras ateljéer samt se en samlingsutställning på Partille slott under lördagen 2 oktober. Vandringskängorna måste på och vätskekontrollerna bör vara bemannade om hela rundan ska klaras av på två dagar. 28 konstnärer från Furulund via Sävedalen och bort till Kåhög och Jonsered står redo för besök.

LÄS MER:Dystra beskedet: Kraftigt regn hela helgen i Partille

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS