Super Mario-filmen, inomhusturnering i fotboll, spelhuset på Liseberg och Laserdome är några av de aktiviteter som erbjuds påsklovslediga barn och ungdomar.
Super Mario-filmen, inomhusturnering i fotboll, spelhuset på Liseberg och Laserdome är några av de aktiviteter som erbjuds påsklovslediga barn och ungdomar. Bild: Per Wahlberg

Påsklovsnöje för barnen – när föräldrarna jobbar

Är du ledig med familjen på påsklovet? Grattis! Om du är på jobbet och önskar att ditt barn där hemma kunde slita sig från skärmen finns det hjälp att få. Partille kommun satsar extra på loven och påsken är inget undantag. Många av aktiviteterna är dessutom kostnadsfria.

ANNONS

Redan på skärtorsdagen bjöd biblioteket i Kulturum in till äggjakt bland bokhyllorna. Missade du detta spektakel behöver du inte vara orolig. Det kommer mera.

Mellan tisdag och torsdag nästa vecka slår Ungdomens hus i Kulturum upp portarna för diverse aktiviteter. Bakning, spel- och pingisturnering eller varför inte hoppa på att testspela kultförklarade rollspelet Dungeons & Dragons?

Mellan 13 och 21 är det bara att dyka upp för barn mellan 13 och 20 år. Men det finns också ett premiumutbud i form av resor till Spelhuset i Liseberg eller Laserdome. Här krävs dock föranmälan för att vara med och fajtas om en plats:

"Kom förbi Ungdomens Hus och hämta anmälningslapp. Inlämnad anmälningslapp ger ingen garanti till medverkan, utan sker via lottning då antalet platser per aktivitet är begränsat. Ungdomens Hus meddelar senast dagen innan aktiviteten om man har fått en plats eller ej.”, skriver kommunen.

För den som är beredd att hosta upp 60 spänn för att se hur Super Mario levererar på bioduken är det påsklovsbio nästa torsdag på Bio Kulturum. Den nya filmen som har fått blandade recensioner går även upp på Göta Bio i Jonsered som matinévisning på söndag 16 april, men då får man betala 80 kronor.

kommunens flik för lovaktiviteter tipsas även om att Björndammens fritidsgård är öppen nästa vecka kvällstid mellan tisdag och torsdag för barn mellan 12 och 17 år. Äggjakt med en twist, hallhäng, musik-quiz och biljardturnering utlovas.

För den som är intresserad av att veta vilket lag som tar hem Årets Champions Påsk-pokal är det bara att bege sig till Partille Arena på onsdag. Det är Partilles områdesteam som återigen korar mästare i fotboll och fair play.

LÄS MER:Världsherravälde på kartan – när barnen skapade brädspel

LÄS MER:Succén Spelets hus växer

LÄS MER:SM i breakdance – för att inspirera unga i Partille

ANNONS