Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Partilles satsning på tillgänglighetsanpassade stigar

Partille kommun satsar för fullt på olika projekt runt om i kommunen. Nu har de äntligen anlagt en ny gångstig vid Lilla Hålsjön för att göra det vackra naturområdet mer tillgänglig för sina invånare.
– Det är helt fantastiskt, säger Annette Utternäs, ordförande för Öjersjöinitiativet.

En ny gångstig har anlagts vid Lilla Hålsjön för att göra det lättare för Öjersjös invånare att komma närmare den ljuvliga naturen. Kommunen har betonat vikten av att promenadvägen ska vara tillgänglig för alla. Detta är något som intresseorganisationen Öjersjöinitiativet länge haft på sin agenda.

– Det är det här vi har kämpat för. Det är självklart att det ska vara tillgängligt för alla, säger Annette Utternäs.

Öjersjöinitiativet kämpar med att uppmärksamma politikerna på följderna av den snabba utvecklingen som sker i området. Frågan om tillgänglighetsanpassning har alltid varit viktig för dem.

– Det ska vara tillgängligt för alla på ett långsiktigt och hållbart sätt, säger Annette Utternäs.

Betoning på tillgänglighet

Detaljplanen för gångstigen antogs av kommunfullmäktige 2011 och blev äntligen klar i oktober i år. Den ingår som en del av genomförandet av detaljplanen för bostäder i Isfabriken.

– Folk flyttar till Öjersjö för att vara nära naturen, då är det viktigt att skapa gångstigar som är naturliga, säger Annette Utternäs.

Gångstigen ska göra det lättare för personer att promenera utmed Lilla Hålsjön. Den är cirka 370 meter lång och belyst med låga pollare. Stigen är grusad och ska kunna användas av personer med barnvagn eller rollator.

– Hålsjön har länge varit svårtillgänglig. Man måste kunna gå med barnvagnar och rullator. Alla ska känna sig välkomna. Men det är också viktigt att inte få snabba cyklar och mopeder som kör där.

Syftet med Öjersjöinitiativet

Öjersjöinitiativet består av fjorton lokala intresseorganisationer som gick samman i våras för att uppmärksamma politikerna på följderna av den snabba utvecklingen som sker i området. De vill se en varsam utveckling av Öjerjsö och samtala med politikerna för att tillgodose Öjersjöbornas önskemål för en hållbar och långsiktig god utveckling.

– Vi vill vara ödmjuka och diskutera med kommunen. Vi samarbetar för att hitta bra lösningar där alla partner är nöjda, berättar Annette Utternäs.

Främst handlar det om fyra viktiga fokusområden där man vill se förbättringar: Trafikinfrastrukturen, kollektivtrafiken, tillgång till naturen samt förbättrad service. Ordförande Annette Utternäs berättar att Öjersjöinitiativet har lyckats väl med sitt syfte då de haft många möten med alla politiska partier i kommunen.

– Vi vill ha en bra dialog med kommunen och politikerna, inte bara ställa massa krav. Vi ska ju hjälpas åt, säger Annette Utternäs och tillägger:

– Det är en glädje att lyfta kommunen i en positiv bemärkelse.

LÄS OCKSÅ: Då öppnar Lidl i Partille Port: ”Folk frågar hela tiden”

LÄS OCKSÅ: Brunnsarbete i Furuskog – vattnet stängs av

LÄS OCKSÅ: Så rustar Partille kommun – för vinterns snökaos

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.