Partilles mest prisvärda lunch – nio hak som inte spränger plånkan

Matpriserna stiger, plånboken krymper. Var i Partille går det att äta prisvärd lunch? Vi har gått igenom våra lunchkollar och har listat allt från kebabrulle till thaibuffé.

ANNONS
|

Allt blir dyrare just nu, inte minst maten. Det händer säkert att du kisar när kassaapparaten i mataffären ska räkna ihop totalen. Inflationen sätter effektivt stopp för excesser men en lyx som många i alla fall hittills unnat sig är att lämna jobbet en stund på lunchen för att äta. Matlådan är ju rätt begränsad som underhållning.

Partille Tidnings lunchkollare har gått igenom alla recensioner och tänkt tillbaka på vilka ställen i kommunen som ger mest mat för pengarna. I listan nedan har vi samlat Partilles nio mest prisvärda luncher. Inte nödvändigtvis billigast men bäst för vad de kostar.

Bild: Redaktionen

Biltema

Tre korv med bröd och en dricka för 20 kronor är ju såklart outstanding rent prismässigt även om det är svårt att se det som en fullgod lunch. Men korven är god och det är faktiskt helt okej att sitta i Biltemas nybyggda matsal så det är helt självklart att den ska få vara med på listan.
Bild: Redaktionen

Matbiten

Visserligen har priset på kort tid höjts från 45 till 59 men det är fortfarande väldigt prisvärt för en pizza. Klent med sittplatser i servicebutiken och pizzorna är något mindre än normalt men vi lovar: du behöver inte mer mat på lunchen än så här ändå.
Bild: Redaktionen

Thai House

Klart dyrast på listan men prisvärdheten är ändå hög med tanke på den mängd mat av olika slag du kan få i dig här. Jättegod asiatisk buffé kompletteras dagligen med korv och mos eller tacos och här finns alla möjligheter att köra det gamla studenthacket ”sen lunch och tidig middag i kombo”.
Bild: Redaktionen

Menigo

Förträffligt tillagad husmanskost för en bra bit under hundralappen är vi verkligen inte bortskämda med. Vi tackar och bockar därför för att Menigos lunchmatsal är öppen för allmänheten. Ett ställe vi gärna återkommer till.
Bild: Redaktionen

McDonalds

Det går att komma upp i rejäla summor även på en McDonalds-lunch, allt på menyn är inte prisvärt. Men en dubbel cheese-meny med pommes och dricka för 59 kronor går inte att klaga på. Den dubbla cheeseburgaren klår många ”finburgare” på fingrarna och du står dig rätt hyfsat på den ”lilla” menyn.
Bild: Redaktionen

Falafelpalatset

Mitt på Kyrktorget har falafeltrucken stått länge och matat ut goda och precis lagom stora rullar med krispiga falafelbollar och stark sås med sting. Snabbt, smakrikt och mycket prisvärt.
Bild: Redaktionen

Leffes Lunchkällare

Precis vid kommungränsen, vid reningsverket i Sävenäs, har Leffe sin lunchkällare. Klassiskt stabbig husmanskost av en kock med rutin och koll på smakerna. Leffe höjde nyligen priset från 70 till 80 vilket gör att prisvärdigheten sjunker, men det är ändå klart att han ska få vara med här ändå.
Bild: Redaktionen

Oasen

I kommunhusets lunchrestaurang varvar du spaning efter potentater med vuxenbambamat. Vi har testat några gånger med varierande resultat, ibland är det gott och ibland smakar det ingenting, men priset och en fräsch salladsbuffé lockar oss ändå tillbaka.
Bild: Redaktionen

Oves

Partilles, Sveriges ja kanske världens godaste potatismos går som bekant att äta hos Oves korvmoj i Sävedalen. Det hade egentligen räckt med en rejäl mosbricka men vi satsar nästan alltid på hel (77) eller halv (65) special för att inte framstå som barn. Otroligt god och rejäl mat för pengarna.

ANNONS

ANNONS