Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Partille Tidnings lunchkoll äter sig igenom utbudet på restaurangerna i Partille. Bild: Redaktionen
Partille Tidnings lunchkoll äter sig igenom utbudet på restaurangerna i Partille. Bild: Redaktionen

Partilles bästa lunchrestauranger – PT listar recensionerna med högst betyg

Var ska man äta lunch i Partille? Partille Tidnings recensenter, Lunchkollen, testar regelbundet Partilles restauranger för att kartlägga utbudet bland kommunens krögare. Behöver du tips för en lyckad lunch med vännen, frun eller arbetskamraterna? Såhär ser topplistan ut just nu.

Om Lunchkollen

En grupp matglada journalister på Partille Tidnings redaktion som regelbundet testäter sig igenom lunchutbudet i Partille kommun. Betygen 1-5 ges efter mat och miljö och totalbetyg där 5 är högsta betyg. Nedan rangordnas samtliga restauranger som Lunchkollen testätit på.

Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Oves gatukök 5/5


Var: Göteborgsvägen 36, Sävedalen
Mat: Korv, hamburgare, stekt strömming och mos
Betyg: 5 poäng/5 (Mat 5/5, Miljö 3/5, Total 5/5)

Testad januari 2022

”Är Oves värt sitt rykte? Har de Sveriges godaste mos? Ja, vi anser oss vara tillräckligt kunniga i ämnet för att säga att det garanterat tar sig upp på pallplats. Vi kan inte minnas att vi någonsin ätit godare potatismos, inte ens på en fiskrestaurang med stjärna. Och att allt Sävedalen-patriotiskt snack om att de ibland enorma köerna till gatuköket är helt rimliga faktiskt stämmer.”


Läs recension av Oves gatukök


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Delissimo 4/5


Var: Portgången 3, Partille
Mat: Italiensk mat.
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 4/5, Total: 4/5)

Testad februari 2022


”Det tar ofta en stund innan saker och ting har satt sig och precis så var det för Delissimo. När de öppnade sin fina och luftiga hörnkrog i det nybyggda bostadskomplexet vid Partille Port så förde de en blygsam tillvaro, mycket på grund av svajande matkonst. Men så plötsligt stod stjärnorna rätt och köket fick till det. Pastan och surdegspizzan fick Partilleborna att komma på såväl lunch- som kvällstid och numera är Delissimo ett av de mest populära vattenhålen för den som vill äta ute.”


Läs recension av Delissimo


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Dunder Döner 4/5


Var: Portstråket, Port 17, Partille
Mat: Döner kebab med tillbehör.
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad januari 2022


”Dunder Döner har stenkoll på det viktigaste: det känsliga hyvlandet av kött från den snurrande turkiska kebaben. Det kött som kommer in på den enorma mixtallriken är i sammanhanget helt perfekt. Små, tunna och precis lagom torra flarn av kyckling och nötkött som smakar gudomligt gott. Alltså typ granne med dönerhimlen.”


Läs recension av Dunder Döner


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Falafelpalatset 4/5


Var: Kyrktorget, Partille
Mat: Snabbmat i form av falafel, hamburgare och kebab.
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad mars 2022

”Smaken på falafeln är fantastisk. Vi hobbyfuskare vet hur svårt det är att få rätt nivå på spiskummin och koriander men här är det yrkeskunskap deluxe. Vi känner båda smaker tydligt utan att någon tar över och konsistensen och krispigheten är utmärkt. Rullen i övrigt är inget särskilt, grönsakerna gör jobbet och såsen är okej men med så fin falafel behövs inte mycket mer.”


Läs recension av Falafelpalatset


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

I love pizza 4/5


Var: Allum, Partille
Mat: Pizzeria, snabbmat
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad februari 2022

”Pizzan kommer färdigslicead, smidigt för den som vill äta med händerna, och när Lunchkollen hugger in så dyker den så tillfredsställande känslan av ost, bröd och valfritt jox upp som ett brev på posten. Pizzan är väldigt bra gräddad, botten skönt tunn och tomatsåsen är smakrik utan att ta över.”


Läs recension av I love pizza


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

47:ans sallader och delikatesser


Var: Göteborgsvägen 47, Sävedalen
Mat: Dagens, catering, sallader, delikatesser
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad mars 2022

”Vi sitter och ser det rejäla cateringköket koka febrilt, personalen monterar lunchrätter från grunden och det känns betryggande att se hur fräscht allt hanteras. Något som också märks när tallrikarna hamnar på bordet.”


Läs recension av 47:ans sallader och delikatesser


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Sushi Yama


Var: Allum, Partille
Mat: Sushi
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad mars 2022

”Vi får kanske inte känslan av hemrullat när våra tallrikar hamnar på bordet men det visar sig vara sushi utan några större fel. Bitarna är perfekta i storlek, snack bites som funkar att både bita av och glufsa hela. Riset är klibbigt men inte grötigt.”


Läs recension av Sushi Yama


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Lunchrepubliken


Var: Konstruktionsvägen 1, Mölnlycke
Mat: Husman, salladsbuffé
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad april 2022

”Vi beställer som i bamba och en herre bakom disken lägger upp en portion Schweizerschnitzel med stekt potatis och en köttbullar med mos, gräddsås och lingon och redan nu börjar det brinna i våra blickar. Maten ser sådär genuint husmansljuvlig ut.”

Läs recension av Lunchrepubliken

Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Matbiten


Var: Lexbyvägen 25, Partille
Mat: Pizzeria
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad april 2022

”Våra farhågor kommer dock snabbt på skam när de tre pizzorna ställs framför oss. De är mycket välgräddade, degen klarar testet att slicen inte ska vika sig när man håller den vågrätt, och fyllningen är smakrik och fräsch hos samtliga. Kebabköttet är förvisso inte färskhyvlat men heller inte den där trötta, sammansatta massan alldeles för många trilskas med. Dessutom är pizzorna, som sagt, alldeles lagom stora för att göra tre hungriga lunchkollare mätta men inte överjästa.”


Läs recension av Matbiten


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Mazzes foodtruck


Var: Kyrktorget, Partille centrum
Mat: Persisk mat
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad februari 2022

”Det är nästintill magiskt mört, den tunna såsen smakar fint av len curry och berberisbärens syrlighet tillsammans med fluffigt saffransris gör Zereshkpolo till en underbar rätt. Och ett perfekt alternativ till den alltför väl utspridda fäblessen för svensk husmanskost till lunch.”


Läs recension av Mazzes foodtruck


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Jennifiers Cross Kitchen


Var: Gamla Alingsåsvägen 24, Partille
Mat: Husmanskost
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 2/5, Total: 4/5)

Testad december 2021

”45 minuter senare ska det visa sig att ingen är besviken, ingen har valt fel, alla är nöjda men kanske allra mest nöjd är gästen med köttbullar i magen. ”Otrolig känsla av gott hemlagat!” ”Godaste köttbullarna jag ätit på länge!” är bara några av de citat som under övrig andakt kommer ur hens mun när köttbullarna slinker ner en efter en. De är perfekt kryddade, perfekta i konsistensen, perfekt stora och smakar helt enkelt himmelskt.”


Läs recension av Jennifiers Cross kitchen


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Menigo


Var: Gamla Kronvägen 90, Partille
Mat: Husmanskost
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 2/5, Total: 4/5)

Testad februari 2022

”Lunchkollen beställer en dagens kött för 85 kronor och får en nötfärsbiff med gratinerat mos och sås plus broccoli och blomkål och det som upplagt på tallriken ser lite grått ut visar sig smaka alldeles, alldeles ljuvligt. Biffen, åt det klassiska pannbiffhållet men med mindre lök, är perfekt i konsistensen och lagom välsaltad. Den håller ihop utan att bli studsig och tillsammans med det gratinerade moset och såsen så utgör den en helhet där alla delar är ömsint husman med hantverksglädje.”


Läs recension av Menigo


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Vallhamra pizzeria


Var: Vallhamra Torg, 433 65 Sävedalen
Mat: Pizza, kebab, sallader
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad april 2022

”Kebabpizzan, som ju var den som lockade hit oss, är inte heller dum alls och framförallt är det köttet från det rullande tornet i köket som gör den god. Tunt, gott kryddat och rätt hårt stekt. Däremot ångrar vi att vi inte tog stark sås, den som ligger i som standard är alltför klen i smaken. Den återfinns också på kebabtallriken som förutom att den är sjukt stadig inte gör mycket väsen av sig.”


Läs recension av Vallhamra pizzeria


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Furulunds pizzeria


Var: Furulund Centrum, Partille
Mat: Pizza, kebab, sallader
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 4/5, Total: 3/5)

Testad mars 2022

”När vi kliver in på Furulunds Pizzeria som ligger i den enorma huskropp som kallas ”centrum” så får vi något av en chock. Vi är på sen lunch men ändå kokar pizzerian av aktivitet och så gott som alla bord är fullsatta. Här sitter morfar med två barnbarn och äter kebab, här finns ensamvargen som läser tidningen, kidsen som driver runt och blivit hungriga och proffsen i baren som dricker halvlitersflaskor starkpangare av typen Mariestad eller Eriksberg och snackar hockey eller vilken kuse i kvällens V64 som är halt.”


Läs recension av Furulunds pizzeria


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Cyrano


Var: Göteborgsvägen 33, Sävedalen
Mat: Pizza, kebab, sallader
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 4/5, Total: 3/5)

Testad mars 2022

”Pizzan är nämligen av gammalt klassiskt Cyrano-snitt. Ljuvligt tunn med krispiga och små kanter, lätt och luftig och med alldeles lagom mycket och fräsch fyllning. Den ene av de två slukar sin i ett nafs och skulle kunna äta en till på uppstuds och den andre blir så mätt att sista slicen har svårt att slinka ner. Båda är dock mycket nöjda.”

Läs recension av Cyrano


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Två kockar


Var: Industrivägen 6, Sävedalen
Mat: Husman
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 4/5, Total: 3/5)

Testad februari 2022

”Mmmm, vilken dressing! Söt och rund, precis lagom fet och något helt annat än den generiska sörja som ofta serveras till köttpucken i bröd. Hamburgaren i sig är inte mer än helt okej men med dressingen får den vingar. Något mer bekymmersamt är det att pommesen som bäst kan anses vara ljummen och har förlorat sin krisp, det måste gå att hitta en bättre lösning.”


Läs recension av Två kockar


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

John Scott´s Partille


Var: Arenavägen 1, 433 33 Partille
Mat: Dagens lunch, husman
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 4/5, Total: 3/5)

Testad februari 2022

När Lunchkollen kommer på besök och slår sig ner i ett av båsen så serveras en pepparpannbiff med pepparsås och råstekt potatis i buffébyttorna och på pappret låter det ju som något av en dröm. Vi kan därför inte hålla oss ifrån att lassa på två rejäla portioner och toppa med lite från det märkliga salladsbordet som består av allt från pasta- och potatissallad till tunnskuren isberg. Det ser gott ut, stabbigt men gott. Och det är det också.


Läs recension av John Scott´s Partille


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

USA Today


Var: Lexbyvägen 24, Partille
Mat: Buffé, dagens, hamburgare, pizza
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad januari 2022

”På den digra buffén finns pizza, pasta, pommes, kebab, köttbullar, kotlettrad i fet brunsås, korv stroganoff, stekt potatis, kycklinglår och så vidare och så vidare. Tänk denna dukning efter några dagar med makrill i tomatsås på Roskildefestivalen.”

Läs recension av USA Today


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Oasen i kommunhuset


Var: Gamla Kronvägen 34, Partille
Mat: Dagens lunch
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad maj 2022

”Strömmingfiléerna har vilat bort sin krisp i blecket men de är fint stekta och moset är riktigt, riktigt gott. Smält smör på det och vi är hemma. Det är helt enkelt överraskande gott och överträffar våra förväntningar, något som definitivt och kanske framförallt gäller för den vegetariska currygrytan med grönsaker”

Läs recension av Oasen

Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Thai Samila


Var: Göteborgsvägen 47, Sävedalen
Mat: Thaimat
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad mars 2022

”Tio minuter!” säger kvinnan i kassan men vi lovar att det inte dröjer mer än max fem innan båda rätter står framför oss. Och det syns direkt vilken av dem som är mest lyckad: Pad Thaien. Nudlarna glänser, kycklingen ser mör ut och högen med hackade jordnötter och chiliflakes är läskande. Mycket riktigt: Pad Thaien är den godaste hittills under Lunchkollens korta men intensiva livstid. Stark och smakrik, varm och krispig och återigen gläds vi åt känslan att få mat serverad direkt från spisen.”


Läs recension av Thai Samila


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Kailis sushi


Var: Vallhamra Torg 10, Sävedalen
Mat: Sushi
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad mars 2022

”Tio bitar sushi i lagom storlek bör vara perfekt som en lunch, du ska gå ifrån sushibaren varken mätt eller hungrig och med suget efter sushi intakt. Precis detta lyckas Kailis väl med att uppfylla. Samtliga bitar som kommer in är smakfullt stora, de kan bitas av eller ätas hela utan att du behöver tänja munnen utochin. Samtlig fisk är frisk och fräsch och risbollarna fasta men inte för klibbiga. Nigiri-bitarna är kort och gott alldeles utmärkta.”


Läs recension av Kailis sushi


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Öjersjö thai & sushi


Var: Ekeblads väg 1, Öjersjö
Mat: Sushi
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad januari 2022

”Maten ger i det stora hela ett mycket fräscht intryck och trots den kitschiga och sparsmakade inredning så känner vi att vi trivs. Särskilt när personalen frågar om vi vill ha kaffe på maten och serverar varsin balja svart vid bordet. Vi kommer gärna tillbaka och nästa gång testar vi sushin.”


Läs recension av Öjersjö thai & sushi


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Tares kolgrill


Var: Järnstångsvägen 61, 433 30 Partille
Mat: Kolgrillad mat, buffé, dagens
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad februari 2022

”En av oss tar en mixed grill-tallrik med lamm- och kycklingspett och den andre går loss på buffén där dragplåstret är ugnsstekt kycklingfilé med klyftpotatis. Det finns en fiskrätt också men den ser i ärlighetens namn inte så rolig ut. Det är däremot kycklingen. Mör och välkörd lårfilé som kryddats ordentligt och där den kalla timjansåsen matchar fint. Klyftpotatisen är dock slarvigt hårt saltad, något som får kompenseras av ett välfyllt salladsbord och turkiskt bröd.”


Läs recension av Tares kolgrill


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Ibbes pizzeria


Var: Postgången 1A, Partille
Mat: Pizza, kebab, sallad
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad april 2022

”Ibbes kebabkött ÄR gott men saknar ändå det där sista lilla som gör det underbart. Det är aningen för tjockt hyvlat, bitarna blir för stora och matiga. Särskilt som de inte fått sig en extra vända på stekbordet för krisp. ”

Läs recension av Ibbes pizzeria

Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

McDonalds


Var: Gamla Kronvägen 66, Partille
Mat: Snabbmat, hamburgare, sallader
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad april 2022
Och ta mig tusan: när den kommer in så skiljer den sig i alla fall inte makabert mycket från bilden. Salladen är krispig, burgarens 150 gram nötkött smakar bra och mayodressingen har en skön röksmak som varken tar över eller fegar ur. En fullt duglig burgare, helt i klass med och till och med bättre än väsentligt finare burgaralternativ.”


Läs recension av McDonalds


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Biltema


Var: Arenavägen 19, 433 33 Partille
Mat: Korv, dagens
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 3/5, Total: 3/5)

Testad mars 2022

”Nu hör det dock till saken att Biltemas korv just denna dag faktiskt håller för att smakas ordentligt på. Den är bra uppvärmd (så är det inte alltid) och bröden har fått sig en snabb sväng i grillen för att ge dem en viss yta. Det smakar rätt gott, lite som wienerkorven från när man var liten. En gnutta fadd och menlös men ändå ... god.”


Läs recension av Biltema


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Lille Grisen


Var: Fabriksstråket 7, 433 76 Jonsered
Mat: Husman, dagens
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 2/5, Miljö 4/5, Total: 3/5)

Testad januari 2022


”Tillbehören är finfina, potatisen spänstig, baconet knaprigt, grönkålen krispig och rödvinsskyn lagom salt och inte skarp. Till detta en salladsbuffé som lämnar en hel del övrigt att önska och där känslan är att den består av överbliven cateringsallad.
Så hur är det nu det gamla uttrycket lyder? Synd på så rara ärtor? Lille Grisen är en trevlig avstickare för en lunchdejt men vi är övertygade att de kan bättre.”


Läs recension av Lille Grisen


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Öjersjö Mat & Golf


Var: Golfrundan 5, Öjersjö
Mat: Husmanskost, kött och fisk, salladsbuffé
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 2/5, Miljö 4/5, Total: 3/5)

Testad april 2022

”Kycklingen serveras på buffé med en potatisgratäng som tillbehör och när vi lägger upp så går det att se att sidfläskbitarna är fina, kycklingen inte så dum men att mustigheten sannolikt saknas. Något som visar sig stämma när första tuggan landar i gommen. Det är helt enkelt svårt att göra en bourgignon med annat än långkokt nötkött, det krävs en rejäl omgång i ugnen för att alla smaker ska titta fram. Här kommer de knappt halvvägs, inte alls dåligt men heller inte önskvärt gott.”


Läs recension av Öjersjö Mat & Golf


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Mantram


Var: Besebäcksstigen, Partille
Mat: Indisk
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad mars 2022

”Chicken Punjabi som baseras på tomat och lök ska vara något mindre krämig än en tikka masala och väl på bordet visar det sig stämma fint. En rejäl tallrik frisk gryta med färsk koriander på toppen där kycklingfilébitarna är möra och av riktigt god kvalité. Skönt, då har vi liksom grunden säkrad. Däremot går det att ha åsikt om såsen som är aningen för tomatig och därmed lite sur.”


Läs recension av Mantram


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Piccolo


Var: Göteborgsvägen 80, Sävedalen
Mat: Dagens och kinamat
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad januari 2022

”Efter en lite för lång stunds väntan kommer tallriken in och första tuggan avslöjar direkt att Piccolo inte hör till klåparna. Här är fläsket exakt stekt med både krisp och seghet, sälta och fettgrad. Samtliga fyra skivor är utmärkta. Då gör det inget att raggmunkarna är lite klent saltade (om än välstekta) och lingonsylten på tok för söt. Fläsket väger upp.”


Läs recension av Piccolo


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Sävedalens kvarterskrog och pizzeria


Var: Göteborgsvägen 91, Sävedalen
Mat: Pizza och dagens
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad februari 2022

”Den ”vanliga” kebabpizzan är just vanlig och smakar som sig bör med färsk sallad och god sås, men kanske framförallt är det degen som imponerar. Båda pizzor är mycket välgräddade och mycket mer krispiga än de ibland lite kladdiga som tyvärr är något av standard hos många pizzerior. Degen är Sävedalens Kvarterskrogs allra största förtjänst och plockar faktiskt upp betyget från en stark tvåa till en trea.”


Läs recension av Sävedalens kvarterskrog och pizzeria


Leffes lunchkällare


Var: Von Utfallsgatan 29, Göteborg
Mat: Husmanskost, dagens
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad februari 2022

”Schnitzeln är tillräckligt tunt bankad, såsen i tjockaste laget, de kokta grönsakerna kommer från påse men allt smakar som det ska utan några större krusiduller. Fisken däremot ser vi redan från början är dagens vinnare. En tunt panerad pangasiusfile med stekta champinjoner och gott om timjansmör och vi måste nog anse Leffe som något av ett geni som lyckas göra den vanligtvis totalt meningslösa pangasiusen så här smakrik. Allt gifter sig fint på tallriken och sedermera i munnen. Utmärkt!”


Läs recension av Leffes lunchkällare


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Eckens Café


Var: Eckens väg 4, Partille
Mat: Husmanskost, dagens
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad januari 2022

”In kommer en tallrik modell XL med en egenlagad schnitzel och bortåt ett kilo stekt potatis tillsammans med bortåt en halvliter bea och en enkel grönsallad. Schnitzeln når inte österrikiska höjder men är krispig och inte alltför tjock. Bean är köpe-bea av bättre snitt där vinägern är balanserad och salladen är frisk och fräsch. Däremot ställer vi oss något frågande till stekgraden på potatisen.”


Läs recension av Eckens Café


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Asia kolgrill


Var: Järnringen 60, Partille
Mat: Asisatiskt, kolgrillat
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad januari 2022

”Vi äter varsin mixgrill-tallrik med pommes och nybakt bröd och får in en rejäl portion mat med kyckling, lammkött och shish kebab som kommer direkt från en glödande grill. Lammbitarna är inget vidare, smakar lite väl mycket ”kofta”, men kycklingen är både mör och smakrik. Hårt grillad på utsidan men inte torr på insidan, ett väl utfört hantverk.”


Läs recension av Asia kolgrill


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Lundströms kök


Var: Brodalsvägen 1D, Partille
Mat: Dagens, husman
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 3/5)

Testad januari 2022

”Raggmunken är tallrikens behållning. Perfekt saltad och med en tunnhet som borgar för både krispiga kanter och mer massivt inre, så ska en raggmunk stekas. Fläsket är vi inte riktigt lika imponerade av, mest på grund av att det är skuret nästan bacontunt, men vi inser samtidigt att det möjligen är vi som vill ha vårt fläsk väl tjockt. Smakmässigt har vi inte mycket att klaga på.”


Läs recension av Lundströms kök


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Restaurang Thai House


Var: Järnstångsvägen 1, Partille
Mat: Thaibuffé, husmansbuffé
Betyg: 3 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 1/5, Total: 3/5)

Testad december 2021

”Vi äter oss gladeligen igenom den asiatiska buffén med kyckling, fläsk i gochuangsås (hot!) och den klart underskattade pad kra pao med köttfärs och chili. Smakrikt, gott och mättande när tallrikarna skrapats rena. Däremot låter vi bli den lite märkliga avdelningen med ”husmanskost” som idag erbjuder tacos men lika gärna kan ha korv med mos. Är den verkligen nödvändig?”


Läs recension av Restaurang Thai House


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Kulturums kafé


Var: Gamla Kronvägen 56, Partille
Mat: Dagens
Betyg: 2 poäng/5 (Mat 3/5, Miljö 2/5, Total: 2/5)

Testad mars 2022

”Kulturums Flygande Jakob är dessvärre uppdelad i två där en hel kycklingfilé täcks av en sås med banan i, inte som den gratäng den enligt konstens alla regler bör serveras som. Såsen är len och fet men kycklingfilén är vattnig inuti och nästintill oätlig. Synd på så rara ärtor. Till detta ris och sallad som dränkts i en grön örtolja som vi återkommer till.”


Läs recension av Kulturums kafé


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Happyday sushi


Var: Göteborgsvägen 49, Sävedalen
Mat: Sushi
Betyg: 2 poäng/5 (Mat 2/5, Miljö 2/5, Total: 2/5)

Testad januari 2022

”När de 15 bitarna kommer in på en tallrik i frigolit som ska kastas när vi är klara så lämnar den nästan en krater i bänken vid fönstret som vikarierar som matbord. Inside out-rullarna är så kralliga att de behöver bitas av inte bara en utan två gånger för att vara rimliga att få i sig. Makirullarna är skurna något tunnare men lik förbaskat stora. Nigirin är aningen bättre i storleken men här är istället bekymret att laxen har den där känslan av att just kommit ur frysen och består till hälften av is.”

Läs recension av Happydag sushi


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Gula Villan Express


Var: Brattåskärrsvägen 55, Sävedalen
Mat: Pizza, kebab, sallad
Betyg: 2 poäng/5 (Mat 2/5, Miljö 2/5, Total: 2/5)

Testad februari 2022

”Och så är vi framme vid pizzan, det som ska vara Gula Villan Express signaturrätt. En kvarterspizzeria måste naturligtvis ha koll på sina pizzor och om vi går efter ögat så ser allt bra ut. Kanterna är välgräddade och fyllningen fin. Lite mycket sås kanske, men där får vi skylla oss själva som inte bad om den vid sidan om.”


Läs recension av Gula Villan Express


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Restaurang Safir


Var: Jonseredsvägen 21, Partille
Mat: Pizza, dagens
Betyg: 2 poäng/5 (Mat 2/5, Miljö 2/5, Total: 2/5)

Testad mars 2022


”Pannbiffen är stabbig men smakar ändå okej medan brunsåsen inte gör mycket väsen av sig. Fläskfilén är antingen rejält utbankad i skivor eller helt enkelt styggelsen fläskytterfilé som ju egentligen bara är en omskrivning av kotlettrad. Vi gissar på det sistnämnda och hade hoppats på mycket mer.”


Läs recension av Kvarterskrogen Safir


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Kosheli Allum


Var: Allum våning 3, Partille
Mat: Indisk buffé
Betyg: 2 poäng/5 (Mat 2/5, Miljö 2/5, Total: 2/5)

Testad januari 2022

”På buffén finns idel klassiker som Butter Chicken, Chicken Tikka Masala, tandoorimarinerade kycklingklubbor, samosas, vårrullar, ris och nudlar. Men också skrämselstarka Chicken Vindaloo och några vegetariska alternativ med ost och linser. Ett bra utbud, något för alla. Bekymret är dock att inte mycket av det som serveras är särskilt gott.”


Läs recension av Kosheli Allum


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

OKQ8


Var: Gamla Kronvägen 94, Partille
Mat: Snabbmat
Betyg: 2 poäng/5 (Mat 2/5, Miljö 2/5, Total: 2/5)

Testad april 2022

”OKQ8 har ett samarbete med Sibylla, därav tunnbrödsrullen på menyn, och det är när rullen (eller klämman eller wrapen) byggs ihop som vi ser den Sibylla-brandade mosmaskinen i action för första gången. Lite vatten, lite pulver, ett knapptryck och ut kommer en klump mos som appliceras tillsammans med grillkorv, räksallad, salladsblad, tomat- och paprikaskiva i ett tunnbröd som viks ihop. Inga krusiduller, en klassisk rulle. ”


Läs recension av OKQ8


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Öjersjö pizzeria


Var: Ekeblads väg, Öjersjö
Mat: Pizza, kebab, sallad
Betyg: 4 poäng/5 (Mat 4/5, Miljö 3/5, Total: 4/5)

Testad mars 2022

”Det råder alltså ingen som helst tvekan om att Öjersjö Pizzeria, som förresten också fungerar som centrumets samlingsplats för öl i 50-centilitersflaska och därmed också lite av en kvarterskrog, gör bra ifrån sig när det gäller sin mat. Den bästa pizzan vi serverats under våra Lunchkoll-äventyr? Sannolikt är det så.”


Läs recension av Öjersjö pizzeria


Bild: Redaktionen
Bild: Redaktionen

Wing it


Var: Partille, hemleverans
Mat: Snabbmat, kycklingvingar
Betyg: 1 poäng/5 (Mat 1/5, Total: 1/5)

Testad mars 2022

”När vi dukar upp inne i konferensrummet försöker vi till en början hålla ångan uppe med pepp som ”oj, mycket pommes!” och ”jag älskar kycklingvingar” men efter bara några minuter sjunker humöret och maten tystar liksom helt ofrivilligt mun.”


Läs recension av Wing it


Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.