Partilleman döms för vållande till kvinnas död

En man från Partille utdelade ett slag mot kvinnan i Mölnlycke samt knuffade henne i marken. Kvinnan avled senare av sina skador. Nu döms mannen till fängelse.
– Jag kan konstatera att rätten ogillat åtalet avseende bland annat grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott, säger mannens advokat Simon Tobjörk.

ANNONS

En kvinna dog till följd av sina skador efter att ha blivit puttad till marken på ett boende i Mölnlycke i september 2022. Nu fälls mannen i 55-årsåldern från Partille för vållande till annans död. Mannen och kvinnan var bekanta via det boende där de båda vistades.

För brottsrubriceringen vållande till annans död menar tingsrätten att mannen uppvisat oaktsamhet då han utdelade en kraftig knuff bakifrån så att hon ramlade i marken och slog i huvudet. Mannen döms även för misshandel i samma ärende. Dock bedöms varken vållande till annans död eller misshandeln som grovt brott.

Dömd för ett flertal brott

Mannen döms även för grovt olaga hot, ringa narkotikabrott, skadegörelse, försök till misshandel, olaga hot, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål och misshandel rörande flera andra händelser.

Mannen, som är häktad sedan tidigare, ska enligt domen vara kvar i fängelse tills det att fängelsestraffet får verkställas.

Simon Tobjörk, mannens advokat, säger till Härryda-Posten att det ännu inte fattats något beslut om domen ska överklagas.

– Angående frågan om ett eventuellt överklagande har domen nyss kommit och jag kan inte svara på frågan i nuläget, säger han till Härryda-Posten.

Mannen döms till fängelse i 1 år och 8 månader.

LÄS MER:Sänkt straff efter Hitlerhälsning på Systembolaget

LÄS MER:Man från Partille försökte sälja knark till polisen

ANNONS