Eloise, vem är hon? Och är dom bara vänner? Frågan är om ens Arvingarna vet, trots att de 1993 vann Melodifestivalen med den ultimata Partillelåten
Eloise, vem är hon? Och är dom bara vänner? Frågan är om ens Arvingarna vet, trots att de 1993 vann Melodifestivalen med den ultimata Partillelåten Bild: Foto: Janerik Henriksson

Partillelåten: Vem är den där Eloise egentligen?

Eloise, vem är hon? Och är dom bara vänner? Frågan är om ens Arvingarna vet, trots att de 1993 vann Melodifestivalen med den ultimata Partillelåten.

ANNONS
|

Arvingarnas karriär har gått i vågor och under de senaste två åren har de nått en ny topp. Jag har sett kvartetten dyka upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang där de bränt av ”Eloise” till publikens enorma jubel och allsång. Oavsett vilken publik det handlar om, gammal som ung, så har Melodifestivalvinnaren från 1993 skurit rakt igenom den som en smörkniv i solsken.

”Eloise” är Mello-perfektion

Låten är skriven av Mello-demonduon Lasse Holm och Gert Lengstrand och har alla de ingredienser som behövs av en schlagerdänga med fjong. Svängigt shufflebeat, stompigt Beatles-komp, fallande stråkar i refrängen, ett enormt körarrangemang och så Casper Janebrinks precis lagom desperata, kärlekskranka röst. Det är verkligen Mello-perfektion.

ANNONS

Låten firar 30 år i år och Arvingarna, som varit med i några av de senaste Melodifestivalerna, kör vidare med sin show på Kajskjul 8 i Göteborg. I april är det dags för vända två av den mycket uppskattade ”I love Arvingarna” och det är väl en inte alltför kvalificerad gissning att en av låtarna som sjungs är den om den där tjejen som ingen riktigt vet vem hon är.

LÄS MER:Partillelåten: Hadars ”Lady Antoinette” gungar fint

LÄS MER:Partillelåten: Flamingokvintettens popgenombrott

ANNONS