Bilfirman i Göteborg fullgjorde inte sina plikter och får ersätta en Partillebo med 13 000 kronor för reparation.
Bilfirman i Göteborg fullgjorde inte sina plikter och får ersätta en Partillebo med 13 000 kronor för reparation. Bild: Stefan Bennhage

Partillebo ges rätt mot bilfirma – får tillbaka 13 000 kronor

Mannen från Partille köpte en dyr bil av en firma i Göteborg. I kontraktet stod att bromsarna behövde fixas. När detta inte gjordes vände sig mannen till Allmänna Reklamationsnämnden och nu får han rätt.

ANNONS
|

Det var i februari som Partillebon hittade en bil hos en bilfirma i Göteborg. Han blev sugen på köp, provkörde den och det visade sig att det fanns en vibration. Denna skulle dock lätt avhjälpas genom att bromsskivor och belägg byttes på bilfirmans bekostnad. Kontrakt skrevs, köpeskillingen strax under en halv miljon kronor.

Bollades runt

Det som sedan, enligt mannens anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN), inträffar är att han och bilen bollas fram och tillbaka mellan verkstäder. Först en i Partille där bromsskivor och belägg bak byts utan att vibrationerna slutar. Därefter en verkstad för hjulinställning som inte hittade några fel och slutligen en ny felsökning på en ny verkstad där det konstateras att den första reparationen av bromsarna inte gjorts fackmannamässigt och snarare förvärrat problemet. Samt att bromsskivor och belägg även fram behöver bytas för att få bukt med vibrationerna.

ANNONS

Ersätts med 13 000

Bilfirman i Göteborg motsätter sig mannens krav på totalt drygt 25 000 kronor och menar att de gjort allt som krävs av dem i kontraktet. Men ARN väljer nu att gå på Partillebons linje och anser att bilfirman inte fullgjort sina plikter och de rekommenderas att ersätta mannen med 13 000 kronor för reparation som krävts. Däremot nekas mannen ersättning för nya däck då detta inte fanns med i köpekontraktet.

LÄS MER:Partillebo rattsurfade i Mölndal – åtalas mot sitt nekande

LÄS MER:Bilen fortsatte läcka olja – verkstaden uppmanas betala tillbaka 36 198 kronor

ANNONS