Partillebo åtalas för kvinnas död – nekar till brott

En man i 55-årsåldern hemmahörande i Partille åtalas för vållande till annans död i en händelse där en kvinna dog på ett boende i Mölnlycke i september 2022.
– Det finns film på händelseförloppet, säger kammaråklagare Maria Thorell.

ANNONS
|

Grovt olaga hot, grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott och försök till misshandel och olaga hot vid tre olika tillfällen. Det är brottsrubriceringarna mot den 55-åriga Partillebon som nu står åtalad vid Göteborgs tingsrätt.

– Han nekar till brott, säger åklagare Maria Thorell.

Härryda-Posten har tidigare kunnat berätta om misstankarna kring mannen i anslutning till en kvinna som hittades död på ett boende i Mölnlycke den 25 september ifjol. Några dagar senare häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för bland annat vållande till annans död, grovt brott. Genom sin advokat förnekade mannen då brottet.

ANNONS

I häktningsframställan från oktober samma år framgår det att mannen även häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till misshandel, samt två fall av olaga hot. Alla brott ska ha ägt rum på boendet i Mölnlycke.

Mannen satt därefter häktad i nästan två månader medan utredningen bedrevs. Men en månad senare, i mitten av november, släpptes mannen på fri fot, fortfarande misstänkt för samtliga brott. Detta då obduktionsprotokollet av den döda kvinnan drog ut på tiden.

Tingsrätten gjorde bedömningen att det fanns en viss risk att mannen skulle påverka vittnen till händelserna, samt att han skulle fortsätta med sin brottslighet men att detta inte uppvägde att mannen skulle fortsätta hållas häktad.

– Det har hela tiden varit sannolika skäl för brottsmisstankar. Det fanns inte häktningsskäl, säger Thorell.

Händelsen fångad på film

Det var inte bara obduktionsprotokollet som är avgörande för åtalet, berättar åklagaren.

– Det fanns bevisning även tidigare. Det finns film på händelseförloppet. På filmerna kan man se hur han utdelar ett slag mot kvinnan och sedan knuffar henne så hon ramlar i marken. På det har vi obduktionsprotokollet som bekräftar det vi hade sedan tidigare.

Enligt åklagaren kan relationen mellan mannen och kvinnan beskrivas vara bekanta, men enligt åklagaren hade det bråkats mellan dem sedan tidigare.

– De kände till varandra i samma bekantskapskrets. De bodde på samma boende.

Mannen är sedan tidigare häktad misstänkt för grovt olaga hot efter en händelse på Hindås camping i februari.

Rättegången hålls inom två veckor. Straffskalan för vållande till annans död är fängelse i högst två år.

LÄS MER:Man knivhögg offer i huvudet med kockkniv – döms till fängelse

LÄS MER:Misstänktes för mordförsök – döms för grov misshandel

LÄS MER:Ett kvartal efter skotten i Björndammen: ”Vi vet fortfarande inte”

ANNONS