Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Partille Sushi är alldeles lagom gott

Partille Sushi mitt på Kyrktorget är populär på lunchen. Vi förstår varför.
Här får vi nämligen precis det vi betalar för: lagom god och helt vanlig sushi.

Det råder lite delade meningar om huruvida man ska nöja sig med att vara precis lagom bra på något. Vissa tycker att det är tråkigt att behöva sänka kraven på sig själv, vissa tycker det är skönt. Och ju äldre man blir så lutar man mer åt det sistnämnda. För varför förta sig när lagom är gott nog?

Helt vanligt

Partille Sushi, som för några år sedan flyttade 30 meter från gamla till fräscha lokaler på Kyrktorget, är vad vi kan kalla en alldeles lagom sushibar. De har förvisso börjat mecka lite med specialrullar och annat jox, i alla fall om vi ska tro bilderna på beställningsdisken, men i mångt och mycket är de ett helt vanligt sushiställe som serverar helt vanlig sushi. Och, som sagt, inget fel i det.

Trots att de är ganska mycket folk så dröjer det inte många minuter innan våra tallrikar kommer in och alla tre i sällskapet har valt standard-sushin i olika storlekar. Lax, tonfisk, räka, omelett, maki och inside out. På tallriken finns också ingefära och wasabi, soja, sesamfrön och pinnar står på bordet.

Lagom stora bitar

Vi hugger in och för första gången i Lunchkollens historia råder det en viss oenighet runt bordet: en av oss tycker riset smakar alldeles för lite, en annan menar att det uteslutande är konsistensen och inte smaken som räknas. Vi kommer snabbt överens om att inte vara överens och konstaterar istället gemensamt att bitarna är alldeles lagom stora, fisken fräsch och att mättnadsgraden när vi är klara är precis som den ska. Gott nog, som sagt.

Maten: 3 av 5

Partille Sushi har bra koll på den försvenskade varianten på sushi. Fin konsistens, god fisk och snabb leverans. Men också lite tråkigt och menlöst.

Miljön: 3 av 5

Ljus och luftig lokal men kan vara trångt på lunchen.

Totalt: 3 av 5

En alldeles vanlig och lagom god sushi som inte behöver förta sig för att göra folk nöjda.

LÄS OCKSÅ: Persiskt långkok mitt på Kyrktorget

LÄS OCKSÅ: Partilles bästa lunchrestauranger – PT listar recensionerna med högst betyg

LÄS OCKSÅ: Partilles enda italienare gör dig mätt och glad

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.