De som kan tänka sig att cykla tre dagar i veckan kan dela i projektet Vintercyklist.
De som kan tänka sig att cykla tre dagar i veckan kan dela i projektet Vintercyklist. Bild: Marie Carlsson

Partille kommun deltar i Västtrafiks projekt Vintercyklist

Är du sugen på att cykla tre dagar i veckan i vinter? Då kan du få ett par dubbdäck till hojen. För att fler ska välja cykeln även vintertid deltar Partille kommun i projektet ”Vintercyklist”.

ANNONS
|

Projektet, som leds av Västtrafik, är ett samarbete med 13 deltagande kommuner, som står för en stor del av kostnaderna. Syftet med projektet är att fler ska upptäcka att det går att cykla även vintertid.

Ta cykeln tre dagar i veckan

Partillebor som åtar sig att cykla tre dagar i veckan under vintermånaderna kan anmäla sig. De som blir antagna får dubbdäck, däckbyte och en reflexväst.

– Vi hjälper till med rätt utrustning för att uppmuntra fler att vilja välja cykeln istället för bilen, säger Lena Hesselroth, projektledare på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Cykeldata registreras

Det finns totalt 420 platser att ansöka om. Deltagarna ska registrera sin cykeldata digitalt och kommer ges möjlighet att rapportera in hur vinterväghållningen fungerar.

ANNONS

– Det här kan vara ett bra tillfälle att testa en ny vana. Vi vet sedan tidigare att närmare 80 procent av deltagarna fortsätter att vintercykla även efter sitt deltagande i projektet, säger Lena Hesselroth.

Sista anmälningsdag är den 23 oktober. Information om hur anmälan går till finns på Partille kommuns hemsida.

LÄS MER:Cykelväg vid Säveån stängs tillfälligt av vid ledningsarbete

LÄS MER:De blir årets uppstickare i Partille: ”Vi är oss själva”

LÄS MER:Man misstänks för stöld och skadegörelse i Allum

ANNONS