Partille har nöjda företagare – rankas 24 i Sverige

Företagarna trivs i Partille. I Svenskt Näringslivs rankning av bästa kommunen för företagsklimat hamnar Partille på plats 24 av 290 kommuner.
– Vi siktar på topp tio, säger Marieke Wolter, näringslivsansvarig i Partille kommun.

ANNONS

I tio års tid har Svenskt Näringsliv årligen frågat företagare runt om i Sverige hur nöjda de är med kommunen de verkar i. Resultatet sammanställs till en ranking som släpps varje höst och i veckan var det dags igen.

Partille, som alltid lagt manken till för att få företagarna att trivas, får lön för mödan och tillhör de tio bästa procenten av företagskommuner i landet. 2021 års placering blir 24, ett tapp från plats 21 förra året, men näst efter Härryda och Öckerö bäst i Göteborgsregionen.

– Vi har totalt sett ett bättre resultat än förra året så de kommuner som gått om oss har gjort det ännu bättre, säger Marieke Wolter.

ANNONS

LÄS MER:Uthyrning av elsparkar på gång till Partille

Vill bli topp 10

Hon berättar att rankningen visar på ”bilden” av hur det är att vara företagare i en viss kommun, något som är lika viktigt som verkligheten.

– Många av de som svarar på enkäten har inte varit i kontakt med kommunen och svarar därför på känslan, eller ”bilden” om hur det är.

Partille kommun är glada över sin 24:e plats på listan men ändå inte nöjda. En topp tio-placering hägrar och Marieke Wolter tror att det är fullt möjligt att nå dit.

– Jag tror att vi har det som krävs, särskilt nu när näringslivsenheten på kommunen förstärkts med en person. Vi ska kavla upp ärmarna och tillsammans med företagarna i Partille visa vad vi går för, säger hon.

LÄS MER:Eric Ericson förverkligar dröm om hantverksbageri i Jonsered

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS