Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Paret Börjesson på Kåhögs gård – nominerade till Årets Partillebo

Flera av Partille Tidnings läsare har nominerat paret Birgitta och Lars-Inge Börjesson på Kåhögs gård till Årets Partillebo.
– Väldigt kul och hedrande. Ett gott betyg på vad vi håller på med, säger Birgitta Börjesson som till sommaren lämnar över gården till barnen.

Lars-Inge är ute på gården och jobbar när Birgitta tar emot på kontoret som ligger innanför den lilla men otroligt populära mjölkbutiken på Kåhögs gård. Hon har precis gått på sitt pass i mejeriet och får veta att hon och hennes make nominerats av flera till att få ta emot Partille Tidnings pris Årets Partillebo i december.

– Jag har 10, 12 gästböcker sparade som är sköna att läsa när man är deppig. Detta känns lite som samma sak. Någon som bemödat sig med att gå in och nominera oss för det vi gör, säger Birgitta Börjesson.

LÄS MER: Misstänkt narkotika hittades nära skola

Lämnar över till sommaren

I några av nomineringarna nämns också att Birgitta och Lars-Inge är i stånd att lämna över gården till kommande generationer, barnen Linn och John, och Birgitta bekräftar att det handlar om när och inte om.

– Till sommaren vore en bra tidpunkt för dem att ta över, de har vuxit upp här och kan allt och är redo att göra det. Men allt måste lösas med banken och så, säger hon.

ÅRETS PARTILLEBO - SÅ FUNKAR DET

Du som läsare kan nominera den du tycker gjort mest för Partille och dess invånare under 2021. Gå in HÄR för att berätta för oss vem du tycker är värdig priset. Du kan nominera fram till den 15 november, därefter kommer juryn som består av Partille Tidnings redaktion att utse en vinnare.

I 37 år har paret drivit Kåhögs gård tillsammans och lyckats etablera sig som en av de mer välkända gårdarna i regionen med kosläpp och egen mjölkförsäljning som vinnande koncept. Lars-Inge är 68 år och har börjat trappa ner, Birgitta 60 år och har fem år kvar till pensionen. Hon kan inte se sig själv göra de fem åren någon annan stans än på gården men däremot vore det skönt om barnen tog över driften.

LÄS MER: Polisen larmad till inbrott i Furulund

– Om jag inte vinner på Lotto så blir jag kvar här. Det blir som en livsstil och är fortfarande lika roligt. Vi trodde kanske inte att barnen ville ta över efter oss men det visade sig att de faktiskt ville det. Linn är intresserad av djur och John av maskiner så de är väl förberedda, säger Birgitta Börjesson.

Vill nominera Zachrissons Blommor

Några högtflygande planer för livet efter pensionen finns inte för vare sig Birgitta eller Lars-Inge. De har lyckats komma iväg på resor även när de haft gården.

– Lars-Inge gillar att åka skidor så vi har varit iväg en del. Men visst, det går ju att stanna borta lite längre.

LÄS MER: Sandra satsar på botoxpartyn: ”Många är nyfikna”

Hon får en stund på sig att fundera på vem hon skulle vilja nominera till Årets Partillebo, det är inte lätt men valet faller till slut på Camilla och Lennart Zachrisson som driver Zachrissons Blommor i Furulund Centrum.

– De är väldigt duktiga, säger hon.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.