Mannen dömdes av Göteborgs tingsrätt.
Mannen dömdes av Göteborgs tingsrätt. Bild: Tomas Ohlsson

Pappa sparkade sin son och tog strypgrepp

En man i 40-årsåldern fällde sin son till marken och sparkade honom sedan upprepade gånger. I anslutning till händelsen tog mannen också upp en 15 kilo tung hantel som han använde för att hota pojken. Nu har mannen dömts till samhällstjänst för misshandel och olaga hot.

ANNONS

Händelsen inträffade i december 2020 på Oluff Nilssons väg i Partille men kom till polisens kännedom först ett par dagar senare, då man ryckte ut på ett larm gällande en misshandel.

Den dömde mannen är i dag i 40-årsåldern och i samband med att polisen tog sig in i lägenheten berättade hans son, som var i tolvårsåldern, vad han blivit utsatt för några dagar tidigare.

Enligt pojken ska han börjat bråka med sin far som till slut tappat fattningen och tagit upp en 15 kilo tung hantel för att hota honom till lydnad. När detta inte fungerade drog mannen omkull sin son och delade ut flera sparkar mot honom medan hans låg ner. I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning tagit del av framgår det även att mannen tagit struptag på pojken.

Skyller på påhitt

I förhör med polis förnekar mannen inledningsvis att han utsatt sin son för något brott och menar att allt är påhittat.

Polisen: Vill du berätta?

– Det har inte hänt någonting så jag kan inte berätta, svarar mannen.

Polisen: Vad är din inställning till brottet, erkänner eller förnekar du?

– Jag förnekar. Om det varit misshandel så skulle det varit att jag slagit sönder honom vilket jag inte gör.

Senare ändrar mannen sig något och erkänner att han höjt en hantel mot sin son, samt att han tagit ner honom på marken för att lugna ner honom då han tappat kontrollen över situationen.

Mannen åtalades för misshandel och olaga hot och nu har ärendet avgjorts i Göteborgs tingsrätt.

Får samhällstjänst

Rätten dömer mannen på båda punkter.

”Tingsrätten anser att NN i vart fall har varit likgiltig inför effekten av sitt handlande – att orsaka NN smärta. NN har således begått gärningen med uppsåt”, står det i domen.

Den brottslighet mannen gjort sig skyldig till rättfärdigar i normalfallet ett fängelsestraff på två månader, men domstolen bestämde istället straffet till 75 timmars samhällstjänst, bland annat då han inte är dömd för något brott sedan innan.

”Det saknas, mot bakgrund av frivårdens yttrande, anledning att anta att NN kommer att göra sig skyldig till ny brottslighet. Han har därutöver samtyckt till och bedömts lämplig för samhällstjänst. Sammantaget anser tingsrätten att det finns förutsättningar att bestämma påföljden till villkorlig dom och samhällstjänst”, står det i domen.

LÄS MER:Lärare varnas – slog treåring på förskolan

LÄS MER:Man blev påkörd – och slagen i ansiktet

LÄS MER:Man får fängelse efter Willysattacken

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS