Pantea, 33, tog klivet – nu har hon startat sitt första företag

Under tisdagskvällen bjöd nyföretagarcentrum i Partille in de som precis startat sina verksamheter till en afton med företagande i centrum. En av de som var med för att mingla med likasinnade och lyssna på de som hållit på ett tag var Pantea Wäring, 33, som startade eget efter att arbetsmarknaden vänt henne ryggen under pandemin.
– Jag har drömt om det länge, men det är läskigt att våga ta klivet. Man ångrar dock de saker man inte gjort mer än de man vågar testa på, säger hon.

ANNONS

Tillställningen ägde rum i Klima-Therm AB:s lokaler på Ögärdesvägen i Partille under tisdagskvällen.

I lobbyn mötte Partille Tidning några av de nyföretagare som tagit sig till evenemanget, för att knyta nya kontakter och lära sig av de som drivit sina egna företag under en längre tid.

Några av de som var på plats kom från andra delar av Göteborgsområdet, så som Bergsjön och Mölndal. Vissa satsade fullt ut på sina företag, medan andra körde parallelt med sina fasta jobb.

Hade drömt om att starta företag i flera år

Pantea Wäring, 33, bor i kommunen och har bestämt sig för att hennes företag med arbetsnamnet Pantea Design ska ha sin bas just i Partille.

Hon lämnade sitt arbete som grafisk formgivare i Iran när hon flyttade till Sverige 2015 och drömmen om att starta eget har funnits länge.

– Jag har velat starta eget länge, men när jag kom hit vågade jag inte. Det var så mycket att hålla reda på och så mycket att fylla i, så jag blev avskräckt.

LÄS MER:Därför är det fortsatt tomma hål i Ikeas hyllor

Istället valde Pantea Wäring att ta ett ”vanligt jobb”, något som bland annat resulterade i att hon i många år pendlade till Skara varje dag. 2019 fick hon jobb i Göteborg, men sen slog pandemin till med full kraft.

– Jag var sist in på företaget och därför också först ut när folk skulle sägas upp.

Coronapandemin blev spark i baken

Under pandemin hade hon svårt att hitta arbete och intervju efter intervju resulterade inte i något erbjudande. Det var då hon bestämde sig för att ta klivet och förverkliga sin dröm.

– Jag kontakade nyföretagarcentrum, skrev en affärsplan och sedan den första oktober är jag igång. Jag har redan fått min första kund och det känns väldigt kul, säger hon.

Hennes företag kommer att tillhandahålla sånt som hon själv har både utbildning och erfarenhet av, nämligen grafisk design, illustration och marknadsföring både traditionellt och på sociala medier.

– Jag vänder mig till andra nystartade företag, men också till mer etablerade företag som vill marknadsföra sig.

Vill uppmana fler att våga ta klivet

Även fast det var läskigt i början så vill Pantea Wäring uppmana andra som är osäkra att våga ta klivet.

– Jag har drömt om det länge, men det är läskigt att våga ta klivet. Man ångrar dock de saker man inte gjort mer än de man vågar testa på. Går det dåligt så finns det en arbetsmarknad som väntar ändå och man blir klokare av erfarenheten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS