Pandemin tog Annakajsa tillbaka till barndomens färger


– Jag ville tänka på något glatt, då fick det bli min barndom på landet i Hälsingland. Nu ställer Annakajsa Wahlstedt-Russell ut på Partille herrgård.

ANNONS

Det är varmt, solljust och fint i det stora rummet i Partille herrgård när Annkajsa Wahlstedt-Russell står vid flygeln och tar emot besökare till sin utställning. I lördags var det vernissage och mycket folk, på söndagen är det lugnare.

– Det är en svår tid för konstutställningar nu, säger Annakajsa och tittar ut mot det vackra vädret.

Barndomens Hälsingland

Hon går en sväng bland sina utställda tavlor och berättar om framförallt de stora som hänger i ljusa färger på flera av väggarna. Samtliga är målade under pandemin då Annakajsa kände att hon behövde något positivt att tänka på. Hon valde sin barndoms somrar på en gård i Hälsingland och målningarna visar området vid och runt gården ur ett fågelperspektiv.

ANNONS

– En av dem är ganska konkret, du ser gården och åkrarna och den magiska älven som flyter en bit därifrån. Ju längre tiden gick desto mer abstrakta blev målningarna, säger Annakajsa som ställt ut i Partille herrgård en gång förut för sex år sedan.

Mörkare nu

På en annan vägg hänger mindre målningar i en annan färgskala, de är gjorda under de två senaste månaderna när världsläget förändrats till det sämre.

– De är mycket mörkare och det är kanske inte så konstigt, säger hon.

Utställningen med Annakajsa Wahlstedt Russels målningar och Marianne Abelssons glasobjekt går att se på helger fram till den 8 maj.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS