Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Påverkade män stal nyckel – tog sig in i bekants hem

I juli 2019 tog sig två narkotikapåverkade män, varav en bosatt i Partille, in i en bekants bostad. Efter att en anhörig till en av männen ringt polisen hittades männen gömda i trapphuset – med flera väskor fulla av stöldgods.

Under en förmiddag i juli 2019 tog sig två, för polisen kända, män i 30-årsåldern från Göteborg och Partille in i en bostad. Ur lägenheten stals ett tiotal klockor, en HDMI-kabel, en spelkonsol, en spargris samt ett X-box med tillhörande kamera.

Under tiden som männen befann sig i lägenheten ringde en kvinna till polisen. I samtalet berättade hon om ett pågående inbrott i en lägenhet i bostadshuset. När polisen bad om telefonnummer bröts plötsligt samtalet.

Polisen hittade de två narkotikapåverkade kompanjonerna, tryckta mot hissen på källarplan, med ett flertal väskor med det misstänkta stöldgodset.

Intill männen fann man även en plastpåse som innehöll amfetamin. I förhör med mannen från Partille uppgav han sitt skäl för att han var inne i lägenhetshuset:

– Vi värmde oss.

Anhörig till mannen från Göteborg

Polisen försökte först att komma i kontakt med kvinnan som tipsat om stölden, men det utan resultat. Efter vidare undersökning visade det sig att kvinnan är en anhörig till mannen från Göteborg.

Nycklarna, som männen använde för att ta sig in i lägenheten, hade kvällen dessförinnan stulits från kvinnan som från början haft dem för att se till lägenheten åt sin nära vän, ägaren av lägenheten.

Efter stölden ska mannen från Göteborg bett om ursäkt till sin kvinnan och erkänt att han tog nycklarna. I förhör nekade han dock till brottet. Han menar att ägaren av lägenheten är bästa vän med den anhöriga och att han ”skulle aldrig såra honom”. Tillsammans skulle kompanjonerna bara kolla läget då han skulle få hyra lägenheten från ägaren.

I ett senare förhör erkände han att han befunnit sig på platsen:

– Jag känner personen och jag skäms som fan. Jag erkänner. Jag var ju delaktig.

Han erkände sedan medhjälp till brottet.

Mannen från Partille

Partillebon nekade under förhör delaktighet till brottet och påstod att de var i bostadshuset för att värma sig. Han påstod att han aldrig varit inne i själva lägenheten. Anledningen till att han befann sig i området från första början var för att han ”skulle hälsa på en vän”.

Att han dagen dessförinnan intagit narkotika erkände han men däremot nekade han att hållas ansvarig för narkotikan som hittades på brottsplatsen.

Under rättegången berättade han att han inte minns om han hade umgåtts med mannen från Göteborg tidigare. Hur föremålen från lägenheten hamnade i trapphuset kunde han inte svara på.

Mannen från Partille döms nu till skyddstillsyn för ringa narkotikabrott och grov stöld, samt ska han genomgå den vård och behandling som Frivården finner lämplig. Mannen från Göteborg blev dömd för att ”gemensamt och i samförstånd med annan ha stulit de aktuella sakerna”.

LÄS OCKSÅ: Partillebo greps efter spaning – skulle köpa sex

LÄS OCKSÅ: Bråk om diskmaskin ledde till knivattack – man döms

LÄS OCKSÅ: Man med krigarkniv tog kaffepaus – slipper fängelse

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.