Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Påverkad man begick inbrott – bar kniv och märkesklockor

I februari bröt sig en narkotikapåverkad man in i en bostad i Partille. När han upptäcktes flydde han till en närliggande tomt. Längre kom han dock inte förrän polisen var på plats. På sig hade den nu dömda mannen 14 märkesklockor.
– Jag fick dem av en vän som en gåva.

Under en förmiddag i februari skickades polisen till en bostad i Partille då ett fönster blivit krossat. Ägaren av huset var i duschrummet men efter att ha hört smällar gick hon ut mot trappan. Där skymtade hon snabbt en man 30-årsåldern i mörka kläder och keps rusa ut genom huset. Strax därefter var polisen och dess spårhundar på plats för att säkra området.

Greps i Partille

I förundersökningen som Partille Tidning har tagit del av framgår av polisen att mannen låg och tryckte bakom ett staket. Jackan han bar under inbrottet var nu vänd ut och in och kepsen han bar var instoppad innanför ytterkläderna då den “var för varm att bära”. Målsägande påstås inte ha gått miste om något men runt magen bar gärningsmannen en grå väska. I denna förvarade han 14 stycken armbandsur, bland annat en Rolex och en Louis Vuitton.

När polisen frågade honom varför han bar klockorna sade han:

– Jag fick dem av en vän som en gåva. Skitklockor som är kopior.

Anledningen till att han fick klockorna påstods vara för att han är en samlare.

– Jag gillar att samla på alla slags klockor. Det vet min kamrat väldigt mycket om. Det är riktiga skitklockor men gesten och tanken är ju fin.

Mannen vill inte uppge hans väns kontaktuppgifter men säger att han kan få fram dem om han släpps ut.

– Det är inga personer som man hittar på Eniro eller Hitta.

Tidigare inbrott

Klockorna visade sig senare tillhöra en person som tidigare råkat ut för en inbrottsstöld i Billdal två kvällar innan.

Utöver detta stal gärningsmannen även en bilnyckel. När mannen visiteras hittades rizzlapapper och narkotikaklassade preparat. I polisbilen in till förhöret uppgav mannen:

– Jag knarkade igår, jag knarkade i förrgår och jag knarkade förra veckan.

Under förhöret erkände han till polisen att han brukat mängder narkotika.

– Du skulle inte kunna stå på benen iallafall, det är så mycket.

Utöver detta ska mannen även burit en kniv “för egen säkerhet”. Under förhören erkände han sedan narkotikabrott samt innehav av kniv. Han ville dock inte kommentera misstanken om försök till inbrottsstöld, inbrottsstöld och häleri. I ett senare förhör nekade han brotten.

– Jag var i Partille. Träffade ett par vänner där uppe, vi var bra snurriga i huvudet. Sprang runt där påtända som vi brukar göra varje dag. Det är vårt missbrukarområde. Vi rör oss väldigt mycket i de områdena.

På varenda tomt i Sävedalen

När han fick frågan om varför han befann sig på platsen svarar han:

– Vi var väldigt påverkade måste jag säga. Jag tror jag har befunnit mig på varenda tomt på hela Sävedalen och varit så påtänd och paranoid. Men en sak vet jag är att jag inte försökte eller kastade en sten genom ett fönster eller försökt stjäla något.

I samband med en rättegång döms nu mannen för försök till inbrottsstöld samt för häleri. Han förekommer sedan tidigare under 21 avsnitt i belastningsregistret och har under stor del av sitt liv vistats på institutioner men aldrig behandlats på behandlingshem. Han döms därför till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan under ett år och sex månader för att minska risken för återfall.

LÄS OCKSÅ: Terrordömd misstänks ligga bakom tortyr i Partille

LÄS OCKSÅ: Hotade att skada och döda polisman – fångades på film

LÄS OCKSÅ: Lurade till sig tusentals kronor på falska annonser

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.