Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Osborns våg stal showen på Jonsereds promenadloppis

Kläder, skivor, och prylar i drivor. Jonsereds första promenadloppis hölls i strålande sol. I centrum en riktig pjäs: originalvågen från Konsum Jonsered.
– Vi har haft en kruka på den men nu ska den säljas, säger ägaren Osborn Bladini.

”Vid regn ställer vi in och flyttar fram” skrev arrangörerna av Jonsereds första promenadloppis i sitt Facebook-evenemang. De behövde aldrig oroa sig. Premiären för denna företeelse, som blivit oerhört populär i såväl Utby som Majorna i Göteborg skedde i strålande sol och det var egentligen bara en ivrig vind som störde en smula.

I flera områden runt om i Jonsered ställde de boende ut bord med prylar de vill bli av med och koncentrationen var som störst mitt i centrum där bland annat Osborn Bladini stod och försökte snacka in en gammaldags livsmedelsvåg för 100 kronor till förbipasserande.

– Jag fick tag på den när jag var med och gjorde film för ICA, den stod i den gamla Konsumaffären här i Jonsered och när vår rekvisitör sa ”Åh, en sådan skulle vi behöva till vårt lager!” så fick vi ta med den. Nu är jag pensionär och den har stått hemma med en blomkruka på. Du kanske är intresserad?

Säljer sina minnen

Runt hörnet står Gabriel Lahte Solive med två bord där han på det ena säljer ”grejer mamma köpt på loppis som hon inte vill ha” och på det andra gamla leksaker han och hans bror haft när de var små. Ett bord av barna-minnen, är det inte lite jobbigt?

– Jo, det är klart att det kommer upp ett och annat minne, jag kan nog säga att jag minns allt som ligger här på bordet. Och det som jag minns allra bäst har redan sålts. Det finns en del sparat hemma som jag inte tänker sälja, säger han.

Sara säljer vinyl

På en lummig parallellgata till huvudgatan har ytterligare några familjer slagit upp sina loppisbord och på ett av dessa säljer Sebastian Brands och Sara Bylund en skön blandning av Yu-Gi-Oh!-kort, My Little Pony-prylar och Saras egen musik under namnet Idasara. Hon har sålt tre vinylplattor och är nöjd med det, trots att det sannolikt hade varit bättre fart på försäljningen om de trängt ihop sig med de andra i centrum.

– Men det är grejen i sig som är mysig, vi känner många här som också är med och om det blir en återkommande grej så kommer säkert ännu fler att vara med, säger de båda.

En kort sväng förbi centrum igen ger vid handen att Osborn fortsatt har fullt upp med att försöka sälja in sin våg. Och att han fortfarande inte lyckats.

Uppdatering: Osborns våg är såld. För 100 kronor som var priset som stod på prislappen, men Partille Tidnings utsände hade glömt att putsa glasögonen.

LÄS OCKSÅ: Succé för loppis på Björndammsterrassen

LÄS OCKSÅ: Fyndsugna sökte skydd från solen – på megaloppis i arenan

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.