Orosmolnen inför studenten: Regn hotar utspringet

Veckans studentutspring kan ske samtidigt som regnet faller. Men på nationaldagen visar prognosen strålande sol och runt 20 sköna plusgrader.

ANNONS
LocationPartille||

Årets första sommarmånad juni får en pangstart sett till väderleken med sol och 15–16 värmande grader på onsdagen.

– Men vi är inne i ett läge med ostadigt väder, så det kan förekomma lokala regnskurar under onsdagen och på torsdagen visar bilderna en mer sammanhängande nederbörd, säger SMHI:s meteorolog Viktor Bergman.

Skulle det även kunna bli tal om åska i veckan?

– Det är svårt att säga något om det i nuläget. Visst finns det en möjlighet, men jag ser inte på kartan att det föreligger någon större risk för åska, säger SMHI:s Viktor Bergman.

ANNONS

På fredagen springer årets studenter ut från Partille gymnasium. Även om några kan komma att tvingas fira med lokala regnskurar i luften, ska i alla fall helgen bli en behaglig historia med uppehåll och solglimtar. Nationaldagen, på måndagen den 6 juni, ser däremot ut att bli någonting extra i väderväg.

– Ja, då finns det en stor chans till sommarvärme med runt 20 grader och solsken. Men samtidigt får man komma ihåg att prognosen kan förändras till dess. Enligt satellitbilderna är i alla fall ett högtryck på väg in västerifrån under helgen och framåt, säger SMHI:s meteorolog Viktor Bergman.

LÄS MER:De bevarar berättelsen om Jonsereds fabriker – med digitalt museum

LÄS MER:Jessica Jonasson slutade tvåa i Robinson: ”En erfarenhet rikare”

LÄS MER:Mats Nilsson vill göra Partillebo öppnare

ANNONS