Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

2020 års Breddpris togs emot av Movementkollektivet och snart delas priset för 2021 ut. Men kommunen och Sandra Cronehag behöver fler nomineringar. Bild: Partille kommun/Privat
2020 års Breddpris togs emot av Movementkollektivet och snart delas priset för 2021 ut. Men kommunen och Sandra Cronehag behöver fler nomineringar. Bild: Partille kommun/Privat

Ont om nomineringar till kommunens breddpris - ”Finns många föreningar som är värda”

Bara några veckor kvar till priset ska delas ut och kommunen behöver fler nomineringar till Breddpriset. Ett pris som delas ut till en förening oavsett sportslig framgång. Men än är det inte för sent.
– Kanske har priset kommit i skymundan, föreningarna har kämpat under corona, säger föreningskonsulent Sandra Cronehag.
10 000 i prissumma

LÄS MER: VM-guld till bowlande Partilleparet: ”Extra speciellt”

Breddpriset instiftades 2019 och delas ut av Partille kommun under mästarfirandet i december varje år till en förening som kanske inte har några guldmedaljörer men som gör ett viktigt jobb med att bredda kommunens föreningsliv.

– Det brukar ju sägas att det är bredden som föder eliten och det stämmer. Utan de lite mindre föreningarna skulle föreningslivet vara mycket fattigare, säger Sandra Cronehag som tar emot nomineringarna till Breddpriset.

Och än så länge har det inte direkt rasslat till i mejlkorgen, något som både förvånar Sandra Cronehag och inte.

– Det brukar vara mer än så här, men jag tror att priset kan ha glömts bort lite när det kämpats mot corona. Tråkigt att skylla på, men det är nog så det är, säger hon.

Hon hyser dock gott hopp om att de sista veckorna innan priset ska delas ut kommer att innebära fler nomineringar, att det finns föreningar i kommunen som är värda priset är hon helt övertygad om, och de två tidigare årens vinnare Porthälla Scoutkår (2019) och Movementkollektivet (2020) har varit stolta över sina utmärkelser.

– Jag tror att det betytt mycket för dem att få ett erkännande. Dessutom får de ett bidrag på 10 000 kronor från Partillebo, säger Sandra Cronehag.

LÄS MER: Här är julmarknaderna du inte vill missa

Kriterier för Breddpriset

Partilles Breddpris utdelas till en förening som oberoende av idrottslig framgång erbjuder barn och ungdomar en miljö där de roas, utvecklas, utmanas och tränas utifrån sina egna förutsättningar.

Föreningen ska uppfylla någon eller några av följande kriterier:

Nyskapande

Inkluderande

Motverkar utslagning

Får barn och ungdomar att hålla på med sin aktivitet längre upp i åldrarna

Skapar generationsöverskridande verksamhet

Fostrar unga ledare

Jobbar aktivt för att vara en hållbar förening

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.