Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Trots allt slit och släng och den aktningsvärda åldern har Mathias Billberg inga planer på att gå i pension. Bild: Stefan Berg
Trots allt slit och släng och den aktningsvärda åldern har Mathias Billberg inga planer på att gå i pension. Bild: Stefan Berg

Omtyckt och ont i knäna – nu fyller Mathias 50

I 31 år har Mathias Billberg drivit bowlingrestaurang i Partille.
Men 50-årsdagen firade den populäre profilen i hotellsvit.
– Jag har fått fruktansvärt många grattis, säger han.

LÄS MER: Storhelg för däckfirmorna – nu ska årets inkomster dras in

1990 började Mathias Billberg jobba på sin morfars bowlingrestaurang i Partilebohallen, tio år senare köpte han ut morfar och när Partille Arena stod klar 2016 flyttade han in för att driva John Scott’s med bowling. I går fyllde han 50 och hade checkat in i en hotellsvit i Göteborg i några dagar för att komma undan alla samtal, mejl och allt spring som krögarlivet innebär.

– När man fyller 50 så funderar man på ”vad har jag gjort i livet?” och för mig har det nästan bara varit jobb, jobb och jobb. Men det har självklart varit kul, annars hade jag inte gjort det, säger han.

En glad problemlösare

Det är framförallt alla människor han träffar som håller Mathias igång, den ena dagen är inte den andra lik, och så gott som varenda Partillebo har i alla fall koll på vem han är.

– Alla känner apan och så vidare, skrattar Mathias men medger att han nog är en av alla i Partille som känner flest människor. Och att han hoppas och tror att hans rykte som glad problemlösare är intakt.

– Jag tror inte det finns så många som har något ont att säga om mig, jag känner mig omtyckt. Och om någon klagar så tar jag verkligen det till mig och det gör ont i mig. Jag vill och ska vara den goa gubben som löser grejer med ett leende på läpparna.

LÄS MER: Annika showar med Morrongänget – in i hetluften direkt

Ingen pension i sikte

Alla dessa år i krogmiljö och gästerna skämt har tagit en del på kroppen, knäna gör ont på grund av alla timmar på hårt golv och ”nåt kilo för mycket” men ändå känner sig Mathias märkligt ung.

– När morfar var 50 tyckte jag han var en riktigt gammal gubbe men jag känner mig som en tonåring. I alla fall humorn, den är som en 15-årings. Nuförtiden är 50 det nya 30.

Så trots allt slit och släng och den aktningsvärda åldern har Mathias Billberg inga planer på att gå i pension. Trots att han och kärleken nyligen investerat i ett boende i Spanien.

– Nej, nej, inte än. Dit flyttar jag när jag bli riktigt gammal, säger han.

LÄS MER: Kommunens trotjänare bjöds på fest - ”En ynnest att få vara med”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.