Omröstning: Årets Partillebo 2022 – här är de fem slutkandidaterna

Det har blivit dags för finalomröstning i jakten på Årets Partillebo 2022. Fem finalister som på olika sätt har funnits där för sina medmänniskor, engagerat sig i lokalsamhället eller spridit glädje och inspiration har utsetts.
Nu ligger makten i er läsares händer – gå in här och rösta på vem just du tycker ska vinna årets pris.

ANNONS
|

Under den senaste månaden har Partille Tidning tagit emot ett trettiotal nomineringar till årets upplaga av Årets Partillebo 2022. I söndags stängdes slussen och en jury bestående av redaktionen och förra årets vinnare, Rami Bladlav, satte sig ner för att sålla ut de fem som tar sig vidare till final. Och valet var inte lätt.

– Att läsa alla fina nomineringar gör att man verkligen får upp ögonen för hur mycket kärlek, värme och omtanke det finns i Partille. Det är heller inte alltid de stora gärningarna som visar sig beröra mest utan det kan ofta vara de där vardagshjältarna som ställer upp i vått och torrt, säger Sara Höglund, projektledare.

ANNONS

Även förra årets vinnare, Rami Bladlav, höll med om att det var svårt att välja med så många fina nomineringar. En hel del personliga historier om förhållandevis små gester som får stor betydelse för mottagaren.

– Den här personen verkar ha mycket hjärta. Det slog an något inom en, sa Rami Bladlav under jurymötet om en farbror som skänkt bort ett Playstation till sin brorson.

Så röstar du

Länk till omröstningssidan: http://hej.partilletidning.se/aretspartillebo/

Kryssa i den finalist som du vill rösta på och fyll i dina kontaktuppgifter – tryck på skicka in, sen är det klart.

Ni läsare utser vinnaren

Men konkurrensen var hård och efter att juryn gjort en lista över alla nominerade som stack ut ur mängden kunde alla till sist komma överens – här är de fem nominerade som nu tar sig vidare till nästa omgång.

Nu ligger makten helt i er läsares händer – vem tycker du förtjänar utmärkelsen mest?

Från och med nu öppnar omröstningen där läsarnas röster i slutändan kommer avgöra vem som får kalla sig Årets Partillebo 2022. För att rösta går du in på den här sidan, kryssar i den kandidat som du vill rösta på, fyll i dina kontaktuppgifter och tryck sedan på skicka – sen är det klart.

Den 11 december vid midnatt stänger omröstningen och vem som vinner avslöjas sedan vid en prisutdelning i slutet av december.

Vinnaren av Årets Partillebo 2022 kommer, förutom äran, att få ett pris i form av en pokal och en riktigt fin, lokal upplevelse.

Här är årets fem finalister

Therese Uusvoog, 47

”Jag vill nominera Therese som bidrar till så mycket gemenskap och rörelseglädje tillsammans med flera andra ledare i Sävehof - Handboll för alla. Therese jobbar till vardags som sjuksköterska i barnavården och brinner för att barn och ungdomar ska ha det bra.

På fritiden ägnar hon sig åt att ungdomar med funktionsnedsättning och andra diagnoser ska få spela handboll och tillhöra en laggemenskap. Hon har ägnat en del av sin fritid i närmare fem år och gör det med hela sitt hjärta. Därför vill jag nominera Therese som Årets Partillebo.”

Ingela Kinell, 67

”Med en frisörsalong på Persplatsen sen decennier sprider inte bara Ingela positiv energi och glädje där till kunder och särskilt till äldre som får kaffe kaka och en värdefull stund med meningsfulla samtal.

Ingela håller kontakt med seniorer som inte längre kan komma till salongen utan besöker och klipper dem på äldreboendet. Ingela är en glädjespridare i Partille kommun.

Ingela är den mest osjälviska personen man kan tänka sig och värnar mycket om de äldre i Partille Kommun. Hon förtjänar verkligen att bli hyllad som Årets Partillebo.”
Bild: Alfred Dikalow

Marcus Hull, 44

”En trevlig och glad man som arbetar för en tryggare kommun och bidrar bland annat till aktivitetsytor för barn och äldre, som till exempel den vid Oluff Nilssons väg, och ser även till att vi har fungerande gator i kommunen.

Han är även den man som var beredskapsledare vid branden på Domarevägen och såg till att alla de drabbade kom i trygghet i Björndammens skola medan räddningstjänsten kunde ta hand om branden.”
Bild: Daniel Claeson

Eric Ericson, 48

”Eric har startat Brödfabriken i Jonsered under året och det har berikat kommunen med inte bara goda bröd och bakverk utan också en plats för människor att mötas och ha trevligt på. Dessutom väljer han att ta in lokalt producerade råvaror som mjölk från Kåhögs gård och grönsaker från Ekåsen.

Nya jobbtillfällen har det blivit och han sprider glädje med olika evenemang på bageriet. Han är en person som sätter Partille på kartan!”

Laila Ibrahim, 50

”En fantastisk människa som har hjälpt nära och kära dygnet runt. Hon brukar ge mig lunchlådor då jag är en trött småbarnsmamma och sprider så mycket glädje omkring sig.

Har aldrig hört henne gnälla trots att hennes familj är i en utsatt situation i Kurdistan och Iran och samtidigt har hon tid för alla och ser inte ner på folk som har i-landsproblem. Hon är kärlek, glädje och solen.”

LÄS MER:Du har makten i jakten på Årets Partillebo

LÄS MER:Tove covidputsade hela gymmet – med glatt humör

LÄS MER:Familjär stämning med Lundvalls lockar lyssnare

ANNONS