Öjersjöelevernas insamling spräckte sitt mål – med över 100 000 kronor

Öjersjöeleverna arrangerade ett välgörenhetslopp med målet att samla in 10 000 kronor till krigets Ukraina. En siffra som hittills har över tiodubblats.
– Alla är svinglada och spända över vad insamlingen kommer att landa på, säger läraren Emil Vide.

ANNONS

Öjersjöeleverna sprang under tisdagen ett välgörenhetslopp för krigets offer I Ukraina. Eleverna fick själva skaffa sponsorer. För varje varv de sprang på en utsatt bana fick sponsorerna betala en slant. Målet var att samla in 10 000 kronor, men nu har eleverna tillsammans fått ihop närmare 130 000 kronor till insamlingen.

Emil Vide, en av lärarna som var med och arrangerade insamlingen, säger att insamlingen hållits öppen för allmänheten och att det inte är säkert att endast sponsorerna eleverna själva har hittat som varit med och bidragit.

– Vi har ju hållit insamlingen offentlig, och alla som vill kan vara med och ge, och det går inte att säga säkert men jag chansar på att det inte endast är sponsorerna som varit med och skänkt.

ANNONS

Glada elever

Eleverna på skolorna är väldigt glada för hur bra det går för insamlingen, som de nu valt att förlänga, och frågar dagligen vilken summa den är uppe i.

– Alla är svinglada och spända över vad insamlingen kommer att landa på. De kommer in i klassrummet varje morgon och frågar, hur mycket är vi uppe i nu? Vi har även valt att förlänga den över helgen så att de som inte hunnit under veckan får en möjlighet även då.

Nöjda föräldrar hör av sig

Även föräldrarna är nöjda över att eleverna fått bidra till ett gott ändamål på egen hand och flera har hört av sig, likaså sponsorerna på hemsidan där insamlingen sker.

– Det är föräldrar som hört av sig och sagt att de tycker att det är bra att vi lär eleverna om solidaritet, även på hemsidan skriver folk att loppet var ett fint initiativ.

LÄS MER:Daniel tar upp kampen mot obotliga sjukdomen – springer 30 mil

LÄS MER:Öjersjö IF prisas – blir årets förening: ”Ger energi”

LÄS MER:81 kvadratmeter stort hus i Öjersjö sålt för 6 950 000 kronor

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS