Öjersjöelever springer för krigets offer i Ukraina

Ju fler varv, desto mer insamlade pengar – runt 600 Öjersjöelever ska springa ett välgörenhetslopp för krigets offer i Ukraina.
– Kul för eleverna att själva genomföra för något de vill bidra till, säger läraren Emil Vide.

ANNONS
|

Under tisdagen kommer eleverna på Öjersjö Brunn och Storegård genomföra ett välgörenhetslopp för att samla in pengar till UNHCR:s arbete för krigets offer i Ukraina. Eleverna hoppas på att få många supportrar som bidrar för varje varv som springs på deras utsatta bana vid Öjersjövallen.

Eleverna på skolan har tidigare tillverkat armband till försäljning för att skänka pengar till de drabbade i krigets Ukraina men ville nu göra något mer, berättar Emil Vide som arbetar som lärare på Öjersjö brunn skola. Lärarna och eleverna kom tillsammans på idén om loppet.

– Flera av oss lärare på skolorna har sprungit liknande lopp tidigare och tänkte att det kunde vara en kul idé och kul för eleverna att själva genomföra något de vill bidra till, säger han.

ANNONS

Eleverna hittar sina egna sponsorer

Eleverna får med hjälp av lärarna hitta sina egna sponsorer. Många har fått stöd från föräldrar, mor- och farföräldrar som ska ställa upp som sponsorer, eller supportrar som de väljer att kalla det. Supportrarna skänker sedan en slant för varje varv som springs runt den cirka 800 meter långa banan.

– Det kan vara en mormor som skänker en tjuga för varje varv, springer man sedan fem varv så blir det en del.

600 elever springer loppet

Eleverna som springer loppet går i förskoleklass upp till årskurs fem. Runt 600 elever samlas på fotbollsplanen vid Öjersjövallen under tisdagsmorgonen där man avsätter tid från ordinarie skoltimmar.

– Vi kommer först köra lite uppvärmning med musik för de som vill och sedan är det dags för loppet – alla samtidigt.

LÄS MER:Krav på kamerabevakning efter klotter och förstörelse

LÄS MER:Partilleelever bygger satellit – då ska den tävlingsflyga

LÄS MER:Öjersjö IF prisas – blir årets förening: ”Ger energi”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS