Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Nyrenoverad gård från 1800-talet med sjöutsikt ute till försäljning

Gårdshus med nio rum samt stall och fyra hektar mark – och till detta en makalös sjöutsikt över Aspen. Gården på Jonseredsvägen har totalrenoverats och ligger nu ute till försäljning. Prislappen: Över 30 miljoner kronor.
– Den har bara legat ute på vår hemsida men vi har fått väldigt stort intresse och har redan haft förhandsvisningar, säger Adam Lock, mäklare på Eklund Göteborg New York.

Den som har åkt längs Jonseredsvägen har nog inte undgått att lägga märke till gården som ligger vid kommungränsen mellan Partille och Lerum. Dess historia sträcker sig nästan 150 år tillbaka i tiden. Och på senare år har fastigheten fått ett rejält ansiktslyft.

– Ägaren har totalrenoverat huset och har i etapper lagt tvåsiffrigt miljonbelopp på renoveringar mellan 2013 och 2017. Ägaren skalade av huset till stommen och klädde om det till ett helt nytt hus. Vi har tagit jättefina foto på gården och det är ännu finare i verkligheten. Allt är i toppskick, säger mäklaren Adam Lock som samtidigt berättar att de har värderat gården till mellan 32 och 33 miljoner kronor.

Adam Lock, mäklare på Egny. Bild: Eklund Stockholm New York, Eklund Göteborg New York
Adam Lock, mäklare på Egny. Bild: Eklund Stockholm New York, Eklund Göteborg New York

LÄS MER: Här är huset som toppar listan – är dyrast i Partille

Mäklarfirma med premiumsegment

Han företräder mäklarfirman Eklund Göteborg New York, som har fått uppdraget att förmedla objektet. Eklund Göteborg New York har gjort sig kända för att bland annat ta sig an stora och exklusiva fastigheter och på Adam Locks pågående objektlista återfinns bland annat en privat ö på västkusten som förmedlas underhand, som det kallas när säljare vill ha en diskret försäljning som inte presenteras på öppna marknaden.

Den anrika gården med nio rum och kök på Jonseredsvägen säljs inte underhand men är ett objekt som hamnar i absoluta premiumskiktet.

– Ska man köpa en gård för över 30 miljoner förväntar sig oftast dessa köpare en väldigt hög standard, och det är de här. Det är inte allt för ofta man ser liknande objekt på den öppna marknaden.

LÄS MER: Jackpot för villaägarna i Partille – när bostadspriserna skjuter i höjden

Tre sovrum med balkonger och ett bibliotek

I objektsbeskrivningen står bland annat att läsa: ”Villan har blivit totalrenoverad från grunden med stilfulla materialval i en elegant blandning av lantlig- och sekelskiftesstil. Planlösningen är välplanerad från källare till övreplan med genomtänkta detaljer. Här finns 3 sovrum med egna balkonger, 3 fullstora badrum, salonger, bibliotek samt kök med plats för de större bjudningarna. Utöver detta finns 4 kakelugnar och kamin, vinkällare samt garage på bottenplan.”

Den som köper gården kan också glädja sig med att få drygt fyra hektar mark och en stallbyggnad med sadelkammare och intilliggande hagar.

Vilka är spekulanterna till en sådan här gård?

– Det kan vara företagare som har gjort en bra karriär eller en flerbarnsfamilj som längtar till den lantliga idyllen. Sedan finns ett intresse från utlandssvenskar. Jag har haft kontakter med spekulanter från England, Tyskland och Schweiz. De personer som är intresserade av en sådan här gård bryr sig inte i första hand om prislappen, utan det är oftast läget, känslan och objektet som ligger i fokus.

LÄS MER: Pelle Snusis Väg ska hamna på kartan i Jonsered till slut

Inga hästmänniskor som är intresserade?

– Jo absolut, vi har intresse från både hästintresserade och de som primärt har varit där för huset men sett stallet och hagarna som ett stort plus, säger han.

Vanligtvis kan ett sådant här objekt ligga ute länge innan man hittar en köpare. Adam Lock tror dock att det just i det aktuella fallet kan gå ganska snabbt.

– Det finns redan ett bra intresse och jag räknar med att vi har hittat en köpare inom den närmsta tiden.

LÄS MER: Stort tryck på villor i kommunen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.