Mats Nilsson ska väljas in som ny vd för bostadsbolaget Partillebo.
Mats Nilsson ska väljas in som ny vd för bostadsbolaget Partillebo. Bild: Partille kommun

Ny vd för Partillebo utsedd –HR-chefen Mats Nilsson väljs in i slutet av maj

I slutet av februari beslutade Partillebos styrelse att sparka vd:n Katarina Elfverson. Nu är det klart vem som blir hennes ersättare.
– Efter en gedigen rekryteringsprocess är vi väldigt glada att föreslå Mats Nilsson som ny vd i Partillebo, säger Otto Natt och Dag, ordförande i Partillebo AB och Partille Energi AB.

ANNONS

Mats Nilsson arbetar som HR-chef idag i kommunen och har en bakgrund från bland annat Sahlgrenska och SKF. Att Partille väljer en intern rekrytering för den tunga vd-posten på bostadsbolaget som är hundra procent kommunägt, förklarar kommunalrådet Martih Hesse (M) såhär i ett pressmeddelande:

– De kommunala bolagen har en viktig roll i Partilles utveckling och vi har en vision att skapa en känsla av ”kommunfamilj”. Vi ser att Mats med sin erfarenhet från och kontaktnät i kommunen kommer kunna vara en viktig länk mellan Partillebo och kommunorganisationen framöver, säger Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande samt styrelseledamot i Partillebo AB.

Väljs in formellt som ny vd på Partillebo 30 maj

Katarina Elfverson, gjorde sin sista dag som vd 28 februari, sedan styrelsen beslutat att de skulle gå skilda vägar. Dessutom aviserades att organisationen skulle göras om då hon satt som vd även på energibolaget. Sedan dess har rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd på Partillebo pågått och nu landat i förslaget att ge posten till Mats Nilsson. 30 maj ska styrelsen i Partillebo AB slå klubban i bordet.

– Efter en gedigen rekryteringsprocess är vi väldigt glada att föreslå Mats Nilsson som ny vd i Partillebo. Vi är övertygade om att Mats, med sin bakgrund i kommunen och sina goda ledaregenskaper, kommer vara en stor tillgång för fastighetsbolaget, säger Otto Natt och Dag, ordförande i Partillebo AB och Partille Energi AB.

Mikael Jednell föreslås bli vd för Partilles energibolag. Han väljs formellt 30 maj.
Mikael Jednell föreslås bli vd för Partilles energibolag. Han väljs formellt 30 maj. Bild: Partille kommun

Samtidigt som det står klart med ny vd för Partillebo meddelas att man har landat i en ny vd för Partille Energi AB och Partille Energi Nät AB, som också väljs formellt 30 maj.

– Det känns också mycket bra att kunna föreslå Mikael Jednell som vd i energibolagen, vars verksamhet han i sin roll som vice vd och tillförordnad vd lett och utvecklat på ett mycket bra sätt de senaste åren, säger Otto Natt och Dag.

LÄS MER:Partillebos vd slutar – byts ut av styrelsen: ”Lycka till”

LÄS MER:Så mycket tjänar cheferna i Partille kommun

LÄS MER:Partillebos vd slutar – byts ut av styrelsen: ”Lycka till”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS