Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bengt Randén är nu officiellt utsedd till ny kommundirektör efter att en enig kommunstyrelse tagit beslutet. Bild: Lisa Thanner
Bengt Randén är nu officiellt utsedd till ny kommundirektör efter att en enig kommunstyrelse tagit beslutet. Bild: Lisa Thanner

Ny kommundirektör utsedd: ”En erfaren chef”

Bengt Randén är officiellt utsedd till Partille kommuns nya kommundirektör. En enig kommunstyrelse tog beslutet den 17 maj.
– Vi är väldigt glada, säger Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande.

Redan i förra veckan skrev Partille Tidning att kommunen bestämt sig för att lansera Bengt Randén som ny kommundirektör efter en gedigen urvalsprocess. Under kommunstyrelsens möte den 17 maj så klubbades beslutet och Randén är officiellt klar på posten.

– Jag är stolt och ödmjuk inför att ta mig an uppdraget som kommundirektör i Partille, en kommun som jag arbetat en stor del av mitt yrkesverksamma liv i och som ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att vara en del av kommunens fortsatta utvecklingsresa, säger Bengt Randén i ett pressmeddelande där även kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse uttalar sig.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera Bengt som ny kommundirektör och få hälsa honom tillbaka till Partille. Han är en erfaren chef och ledare som vi tror kommer kunna bidra på ett bra sätt till vår fortsatta utveckling. Vi ser fram emot ett gott samarbete, säger hon.

Oklart när han börjar

Det är ännu oklart när Bengt Randén kommer att tillträda sin post, han är i dag direktör för grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad där han varit i fyra år. Från och med den 4 juni och fram till Randén anländer tar Madelene Johansson, i nuläget stabschef, över rollen som tillförordnad kommundirektör.

Den 4 juni är också sista dagen på den tidigare kommundirektören Per Bäckströms sejour i Partille innan han drar vidare till sin hemkommun Uddevalla för nytt jobb.

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 1-10

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar politikerna i Partille

LÄS OCKSÅ: Kommundirektören Per Bäckström slutar

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.