Ny industributik öppnar vid Järnringen till hösten

Swedol bygger just nu en ny butik vid Järnringen. Butiken blir drygt 1500 kvadratmeter stor och väntas ta emot kunder redan till hösten.
– Det fanns mark där och det är vår typ av område, säger Per Rosenlund, fastighetschef på Swedol.

ANNONS
|

Detaljplanen anger att det ska bli ett lager eller lättare industri och kontor. I verkligheten är det en stor yrkesbutik som ska öppna vid Järnringen, mittemot bussdepån för Transdev. Butikskedjan har nischat sig inom verktyg samt arbets- och skyddskläder och planeras bli klar under hösten.

– Vi har haft lite förseningar på grund av det generella världsläget som råder med Ukrainakriget, men vi planerar att öppna under fjärde kvartalet i år, säger Per Rosenlund.

En kedja som finns i flera länder

Swedol är en kedjan som ägs av koncernbolaget Alligo, som dessutom är börsnoterat. Det finns i länder som Norge, Finland och Estland – utöver den svenska marknaden.

ANNONS

Kedjan har redan fyra butiker inne i Göteborg och man har under lång tid letat mark i Partille, där man också ser ett viktigt kundunderlag.

– Det handlar om att geografin är sådan att vi har ingen täckning i den delen av Göteborg, så det handlar om att förtäta. Vi vet också att våra kunder, hantverkarna vill ha en butik relativt nära, förklarar Per Rosenlund.

Drygt 1500 kvadratmeter stor

Butiken ska bli normalstor och ha en yta om 1550 kvadratmeter.

– Det blir en fullsortimentsbutik, med verktyg, arbetskläder, slangfästning och även kättingtillverkning.

Dessutom ska det anställas sju personer till butiken, det kommer vara butikssäljare som ska kunna branschen.

– Generellt när vi söker så söker vi alltid lokalt folk att anställa.

Vid Järnringen finns också konkurrenten Ahlsell som kommer att ligga som närmaste granne, men det ser man inte som ett problem.

– Det är jättebra läge att ligga på. Vi konkurrerar med dem men vi har lite olika sortiment så vi kompletterar varandra, menar Per Rosenlund.

Kedjan expanderar på den svenska marknaden.

– Det går jättebra.

Bygget av den nya butiken drog igång redan i mellandagarna och väntas alltså vara klart under hösten.

LÄS MER:Lindas dröm blev verklighet – öppnar veganskt bageri mitt i Partille

LÄS MER:Han är byggherren med ”lådhusen” på Sävedalens köpgata

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS