Ny app ska underlätta för anhöriga till äldre

Partille kommun har släppt en ny app för att underlätta för de som har anhöriga som bor på någon av de kommunala äldreboendena. I appen kan man ta del av veckans matsedel, se bilder från när de äldre är på aktiviteter och hitta information från kommunen utan att behöva klicka sig runt på deras hemsida.
– Den är jättelätt att använda, säger Gunilla Roberts, aktiverare på Jonseredsgårdens äldreboende.

ANNONS

Appen skapades redan i somras, men det är först nu den lanseras på bred front på de olika kommunala äldreboendena i Partille.

På Jonseredsgårdens äldreboende bjöd man i veckan in anhöriga för att sprida budskapet om appen, som ska göra det lättare att följa sina nära och käras aktiviteter.

”Är jättelätt att använda”

Gunilla Roberts är aktiverare på Jonsreds äldreboende, vilket innebär att hon arrangerar olika aktiviteter för de boende. Det är också hon som uppdaterar appen, som heter ”Partille Äldreomsorg”, för Jonseredsgårdens räkning.

– Den är jättelätt att använda. Man kan gå in och läsa om aktiviteter, vilken matsedel som gäller för veckan och sen försöker vi lägga upp lite bilder och så. Vi har också relevant information från kommunen lättillgänglig, så man kan gå direkt via appen istället för att klicka sig farm på kommunens hemsida.

Kallas för nöjesministern

Dagen till ära bjöds det också på kanelbullar från Brödfabriken, snittar och annat smått och gott både för de anhöriga och de boende.

Partille Tidnings reporter får en liten rundtur i appen och där framgår bland annat att det vankas lyx redan under onsdagsmorgonen.

– Ja, då har vi hotellfrukost för de boende på en av våra avdelningar. Det gäller att hitta på saker. En annan dag kan vi ta en tur med cykeln, gå på handboll eller köra lite gymnastik. Det här är det bästa jobb man kan ha. Vissa av de boende brukar kalla mig för nöjesministern, säger Gunilla Roberts.

LÄS MER:Från kommunikatör till vårdbiträde: ”Ett spännande avbrott i vardagen”

LÄS MER:Efter utbildningen erbjuds de fast anställning i hemtjänsten

LÄS MER:Partierna i Partille om äldrevården – så vill de göra den bättre

ANNONS