Nu kan du vinna priset för Västra Götalands mest otippade odlingsplats

Tre av fyra invånare i Västra Götaland vill odla mer än vad de gör i dag. För att göra det möjligt anordnar ett trädgårds- och odlingsföretag en tävling om regionens mest otippade odlingsplats.
– Genom odlingen skapar vi ett friskare samhälle där både människor och natur mår bättre, säger Lovisa Back, kommunikations- och hållbarhetschef på Nelson Garden.

ANNONS
|

En Sifoundersökning som Nelson Garden, ett trädgårds- och odlingsföretag, har gjort visar att tre av fyra som bor i Västra Götaland vill odla mer. Därför anordnar företaget en tävling där Partilleborna kan vinna priset för länets mest otippade odlingsplats.

Lovisa Back berättar att med odling skapar man ett friskare samhälle eftersom människor är ute i naturen.
Lovisa Back berättar att med odling skapar man ett friskare samhälle eftersom människor är ute i naturen. Bild: Hans-Olof Back

– Människor som odlar kommer närmare naturen, mår bättre och känner glädje och stolthet. Genom tävlingen ”Otippade odlingsplatser” vill vi hylla alla kreativa odlingspionjärer som visar att det går att odla nästan överallt, säger Lovisa Back.

Vill få fler att odla

Tävlingen sker via sociala medier där man laddar upp bilder på odlingsplatser som anses vara kreativa och oförutsägbara.

Syftet med tävlingen är att inspirera fler att odla och slå hål på myten att man behöver en stor trädgård för att plantera grönsaker och blommor. Det räcker med andra ord att vara kreativ och hitta ett litet utrymme i sitt hem. Exempel på andra odlingsplatser kan vara på diskbänken, i lägenhetens hyllor, i skogen eller krukor.

ANNONS

– Genom odlingen skapar vi ett friskare samhälle där både människor och natur mår bättre. Varje ny planta bidrar till att vi får fler sorters växter och djur omkring oss, säger Lovisa Back.

Tävlingen pågår till den 31 augusti.

Så gör du för att delta

Dela en bild på en otippad odlingsplats på Instagram eller Facebook tillsammans med en beskrivning av var i landet platsen finns. Tagga bilden med #otippadodling. Tänk på att ditt konto måste vara öppet för att juryn ska kunna se ditt bidrag.

För dig som inte har sociala medier finns också möjlighet att mejla in ditt bidrag till otippadodling@nelsongarden.com

LÄS MER:Här frodas Partilles unga musiktalanger

LÄS MER:Världsmästaren bakom bardisken på John Scotts

ANNONS