Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nu avslutas vägarbetet på Landvettervägen – på natten

Nu står det äntligen klart – under midsommarhelgen och in i nästa vecka slutför Trafikverket vägarbetet vid rondellen på Landvettervägen, nattetid.
– Trafiken påverkas och närboende kan uppleva buller och oljud från arbetet, skriver Partille kommun i ett pressmeddelande.

Tidigare i år rapporterade Partille Tidning om vägarbetet vid rondellen som sammanbinder Tingsvägen med Landvettervägen. Enligt Trafikverket drog arbetet ut på tiden eftersom de behövde vänta in varmare temperaturer innan de kunde skrida till verket och lägga den asfalt som krävdes.

Nu har termometern gett klartecken och redan i morgon, onsdag den 22 juni, påbörjas arbetet med att slutföra närmare ett års underhållsarbete på vägen, med syftet att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten.

Sista etappen av arbetet väntas att pågå mellan den 22 juni och 30 juni och ska pågå nattetid på vardagar. Trafiken på Landvettervägen kommer därför att påverkas av tillfälliga stopp med flaggvakter mellan klockan 19:00 till 06:00 i höjd med Furulund.

Arbetet påverkar även trafiken på anslutande vägarna Vägkrönet, Tingsvägen och Osbäcksvägen.

Närboende kan uppleva buller

Eftersom det finns en ökad risk för köbildning under de timmar arbetet pågår råder både Trafikverket och Partille kommun de som reser sen kväll eller tidig morgon att planera för längre restid.

De som bor i närområdet kan även komma att uppleva buller och oljud från arbetet under natten.

Cirkulationsplatserna vid Tingsvägen och Osbäcksvägen beräknas nu bli klara den 4 juli, då både linjemålning och toppbeläggning är på plats.

Kommunen skriver också att arbetet med de två sista cirkulationsplatserna blir klart senare än Trafikverket tidigare kommunicerat, men arbetet blir klart inom den tid som avtalats med entreprenören.

”Högbelastad väg”

Emma Johansson, strategisk trafikplanerare på Partille kommun och har tidigare kommenterat arbetet.

– Projektet är lite försenat om man jämför med den tidsplan Trafikverket hade innan de satte igång, men överlag tycker jag att det flutit på bra. Trafikverket är noggranna och säkerheten är viktig. Det är en högbelastad väg där 15 000 till 20 000 fordon passerar varje dag, sa hon då till Partille Tidning.

Under 2023 planeras sedan ännu fler projekt i området. Trafikverket ska bland annat bygga en faunapassage i höjd med Åstebotjärn och ett viltvarningssystem vid Gamla Prästvägen i Härryda kommun.

Trafikverket: Detta har gjorts på Landvettervägen

  • Förbättrat cirkulationsplatsen vid Tingsvägen
  • Byggt en ny cirkulationsplats korsningen Landvettervägen/Osbäcksvägen
  • Bytt en rörtunnel (rörbro) under vägen vid Osbäcksvägen–Öjersjövägen
  • Förbättrat cirkulationsplatsen Nya Öjersjövägen
  • Byggt en ny gång- och cykelväg som förbinder Partille kommun och Härryda kommun mellan Nya Öjersjövägen och Gamla Prästvägen
  • De sista två cirkulationsplatserna vid Tingsvägen och Osbäcksvägen blir helt klara den 4 juli med linjemålning.

LÄS OCKSÅ: Trafikstrul på Landvettervägen – när bygget drar igång igen

LÄS OCKSÅ: Vem är den mystiske rondellmannen?

LÄS OCKSÅ: Avgrävd kabel skapar frustration på Landvettervägen

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.